joi

Protecţie invizibilă



   Dorin a fost trezit într-o dimineaţă de o bătaie tare în geamul ferestrei. Se sculă şi descoperi în dormitorul său un fluture, care zbura încoace şi încolo de-a lungul ferestrei. De afară, o vrabie bătea permanent în geam. Aceasta încerca să prindă fluturele.
   Fluturele nu vedea geamul, dar o vedea pe vrabie care îl ameninţa. De aceea bătea din aripi înfricoşat încoace şi încolo.
   Nici vrabia nu vedea geamul, dar vedea fluturele. Tot mereu se arunca asupra prăzii sale, dar nu o putea prinde.
   Geamul de sticlă subţire, invizibil proteja pe fluture aşa de mult, ca şi când ar fi fost la o distanţă de mulţi kilometri faţă de vrabie.

   Toţi aceia care Îl cunosc pe Domnul Isus ca Mântuitorul şi Salvatorul lor, au în El protecţie deplină şi siguranţă desăvârşită. În toate pericolele vieţii, Domnul Isus stă lângă noi ocrotindu-ne şi păzindu-ne. Noi nu-L vedem, dar El ne vede şi El ne protejează.
   În Biblie citim despre un tânăr, care era preocupat numai de necazul şi supărarea lui. Tot mereu se uita la mulţimile de cai şi carele de luptă. El vedea oastea de război maiestuoasă, care înconjura în totalitate cetatea Dotan. Putem să înţelegem că îi era foarte teamă.
   Dar ce bine că profetul Elisei era lângă acest tânăr! Elisei a rămas foarte liniştit, pe el nu-l deranja asediul. El nu se uita la duşmani. El se ştia ocrotit de Dumnezeu.
   Elisei l-a încurajat pe tânăr şi i-a spus: „«Nu te teme, căci mai mulţi sunt cei cu noi decât cei cu ei.» Elisei s-a rugat şi a zis: «Doamne, deschide-i ochii să vadă.» Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei“ (2 Împăraţi 6.16-17).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu