sâmbătă

X-ul roşu



   În Bata, cel mai mare oraş al Guineei ecuatoriale, s-a dat dispoziţia, ca toate clădirile de la strada principală să fie construite din beton şi să aibă cel puţin două etaje. Şi de câtva timp, autorităţile au hotărât ca toate casele, care nu îndeplinesc aceste cerinţe, să fie modificate corespunzător sau să fie construite din nou. Altfel vor fi dărâmate.
   Clădirile respective au fost marcate cu un X mare şi roşu. Câţiva posesori de case au început imediat cu modificarea sau reconstruirea. Alţii n-au făcut nimic, iar alţii au dat încă o dată cu vopsea peste X-ul roşu, şi-au reparat puţin casele şi au plantat flori, ca să arate mai bine. Astfel sperau să scape cu bine. Când s-a scurs timpul, unii s-au gândit: autorităţile nu vor pune în aplicare ameninţarea lor.
   Dar într-o zi a venit fără o preatenţionare un buldozer mare şi a distrus toate casele care au fost marcate odinioară cu un X roşu şi nu au fost modificate conform cerinţelor. Dar toate casele, care au corespuns hotărârilor prin faptul că au fost modificate, au fost lăsate în picioare. La celelalte nu a folosit nici vopsitul, nici florile frumoase.
   Şi Dumnezeu are un etalon – norme morale pentru om. Orice păcat este în contradicţie cu natura Sa sfântă. De aceea El trebuie să condamne păcatul şi pe păcătos. Dar înainte dă fiecăruia dintre noi posibilitatea să se întoarcă la Dumnezeu. El vrea să înnoiască din temelie inima şi viaţa noastră prin credinţa în Hristos.
   Doar îmbunătăţiri pur exterioare, care se fac după propria gândire, nu pot ocroti pe nimeni în faţa judecăţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu