vineri

Două uși




   Evanghelistul foarte bine cunoscut mai demult, Whitefield, vestea Evanghelia într-o seară, în fața multor oameni într-o sală mare. El predica despre pilda celor zece fecioare. Punea un accent deosebit pe cuvintele lui Isus: Și s-a încuiat ușa.
   Printre ascultători se aflau doi băieți neserioși. Ei s-au așezat în banca cea mai din spate a sălii, pentru a face de acolo neobservați tot felul de glume. Când unul dintre ei a auzit cuvintele serioase ale lui Isus, spuse batjocoritor:
   - Nu face nimic. Proverbul spune: Când o ușă se închide, o alta se deschide.
   Cum s-a mai speriat când a auzit imediat cuvintele evanghelistului!
   - Poate este în această seară cineva în mijlocul nostru care disprețuiește Cuvântul lui Dumnezeu și se gândește: Nu face nimic, un proverb spune: Când o ușă se închide, o alta se deschide. Proverbul este adevărat. Dar care ușă se deschide când ușa cerului se închide? Este ușa abisului, ușa iadului, ușa spre condamnarea veșnică.
   Oare a ghicit domnul Whitefield gândurile tânărului batjocoritor?
   A pus Însuși Dumnezeu aceste cuvinte în gura evanghelistului?
   Batjocoritorul s-a speriat, s-a gândit la viața lui și la condamnarea sa în fața lui Dumnezeu - și s-a întors la Dumnezeu din toată inima.
   Cuvântul lui Dumnezeu spune:
   „Înainte de toate, să știți că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor.
   Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate, prin același cuvânt, pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți.
   Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.“  
2 Petru 3.3, 7, 9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu