joi

Biletul neapărat necesar



   Într-o casă de orfani din centrul Chinei a fost primită în urmă cu mulți ani o fată de circa 11 ani. Mama ei murise, iar de la mama vitregă primea zilnic reproșuri și bătăi. Pe lângă acestea, fetei îi lipsea hrana necesară, pentru că tatăl ei era sărac.
   Unei mătușe i s-a făcut milă de fată și îi dăruia adesea orez și legume. Și pentru că fetei îi plăcea mult să învețe, și-a procurat cu ajutorul mătușii o carte și a învățat de la ea cititul. Ea a fost de asemenea aceea care a adus fata în casa de orfani amintită.
   Acolo, fata făcea în orice privință progrese mari și i-a dăruit Mântuitorului inima ei. Plăcerea ei cea mai mare era să învețe pe de rost multe capitole din Biblie și multe cântări.
   Când a știut pe de rost Evanghelia după Ioan (gândiți-vă, 21 de capitole!) a primit un Noul Testament. Și când l-a citit și pe acesta, fata a primit chiar o Biblie pentru ea personal!
   Ea sublinia în Vechiul și în Noul Testament multe versete. Printre versetele ei îndrăgite se numărau următoarele:
   „Nu te teme, căci eu sunt cu tine!“ (Isaia 41.10) – „Alerg spre țintă“ (Filipeni 3.14) și „M-am luptat luptat lupta cea bună“ (2 Timotei 4.7).
   Din alegerea acestor versete din Biblie puteți să observați că această fată avea un dor mare după patria cerească.
   Câteva săptămâni după aceea a avut febră și s-a îmbolnăvit grav. Un misionar, care a vizitat-o pe fată, a întrebat-o:
   - Ai biletul pentru cer?
   - Da, prin harul lui Dumnezeu! a răspuns mica chineză.
   Și când a observat că misionarul nu a fost mulțumit pe deplin cu răspunsul dat, bolnava a adăugat încrezătoare:
   - Prin sângele prețios al lui Isus!
   Atunci, misionarul a știut că fata avea siguranța mântuirii. Aceste cuvinte au fost apoi scrise cu litere mari pe sicriul fetei, care a murit imediat după aceea. Și pe mormânt s-a putut vedea această mărturisire frumoasă.

   Cât îi plăcea fetei să cânte cu gura sau la flaut și la armoniu în casa de orfani! Dar cât de frumos va răsuna acum sus cântecul ei!
   După plecarea ei la Domnul, au venit la credință trei băieți, trei fete și trei adulți. Astfel, această fată de 11 ani a fost un binecuvântat pescar de oameni pentru Mântuitorul ei.

   Da, fiecare copil, care s-a întors din toată inima la Mântuitorul și a primit iertarea păcatelor - biletul -, poate să fie un astfel de pescar de oameni și să conducă oamenii la Mântuitorul.
   Ești și tu un pescar de oameni și ai „biletul“ neapărat necesar pentru cer?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu