miercuri

Pompierii



   În urmă cu o jumătate de an, pompierii din T. au dorit să informeze temeinic populația despre munca lor. La multe standuri de informare au prezentat diversele activități ale pompierilor. Pe prietenul meu Cristian nu l-a interesat mai deloc toată forfota. „Când arde, ai tot timpul să te preocupi de pompieri“, gândea el.
   Seara în locuința sa a simţit deodată un miros ciudat. Mirosea a ars. Mergând după miros a putut găsi locul de unde provenea mirosul trădător. Când deschise debaraua, îi veni în față fum și chiar ieșeau scântei dintr-o doză de distribuire. Panică! În apropiere erau depozitate cutii și lemn... Din fericire, a putut scoate la timp siguranța. O doză de distribuire era în întregime arsă. Două cabluri izolate rău au ajuns în contact. Ce ar fi fost dacă...? 112 – pompierii... Fără să vrea se gândi la standurile de informare.
   Necazul a fost în apropierea cea mai mare. El ar fi avut nevoie de ajutor, dacă incendiul s-ar fi extins. Cât de important este atunci să știi de unde poți primi ajutorul. Activitatea pompierilor a fost pentru el acum de mare interes.
   Uneori trebuie să ajungem într-o situație dificilă unde nu mai știm încotro să ne ducem, înainte de a ne gândi la Dumnezeu. Dumnezeu este aici, în orice caz de urgență. Dar, de fapt, El dorește să fie mai mult decât numai Salvatorul din necaz. El dorește să fie tot timpul aproape de noi, nu doar atunci când „arde“!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu