luni

Şi când plouă



   Într-un oraş din China trăia un comerciant credincios, care, în ciuda obiceiului, îşi închidea duminica magazinul. Astfel avea posibilitatea ca duminica dimineaţa să meargă să asculte Cuvântul lui Dumnezeu şi după-masa să meargă pe stradă să împartă pliante.

   Într-o duminică după-masa, comerciantul stătea obosit după o săptămână grea în camera sa şi citea. Pe birou se afla o legătură de pliante. Afară ploua. Deodată, fiul său de unsprezece ani intră în cameră. Când îl văzu pe tatăl în cameră, îl întrebă mirat:
   - Tată, de ce nu împarţi astăzi pliante?
   - Plouă prea tare, răspunse el.
   - Dar, tată, nu mântuieşte Dumnezeu oameni când plouă?
   Comerciantului nu i-a prea convenit întrebarea, de aceea i-a explicat:
   - Dacă plouă aşa tare, sunt puţini oameni pe stradă. De altfel sunt şi foarte obosit, de aceea astăzi nu voi merge afară.
   - Tată, îmi dai voie să merg eu pentru tine? întrebă micuţul. În timp ce tatăl îl mângâie pe băiat pe păr, acesta se rugă: Tată, te rog, lasă-mă să merg!
   - N-are rost pe aşa o ploaie, spuse tatăl, încă ezitând.
   - Dar dacă îmi iau cizmele de gumă şi o umbrelă...?
   Atunci, tatăl încuviinţă. Unei astfel de rugăminţi nu i se putea împotrivi mult timp, şi îi dădu câteva pliante.

   Plin de râvnă, băiatul chinez porni pe stradă în jos. Ploua torenţial; aproape niciun trecător nu era pe stradă. A durat mult timp până când a putut să ofere primul pliant. Deja se întunecase şi ploua necontenit.
   - Întoarce-te când ai împărţit pliantele, fusese atenţionarea tatălui. Aceasta dorea să o urmeze cu exactitate şi de aceea trebuia să distribuie şi ultimul pliant pe care îl mai avea, înainte să se întoarcă.
   Dar nu întâlnea nici măcar un om. Ajunse la o intersecţie; nici aici nu era nimeni. Ce să facă cu ultimul pliant? Atunci îi veni un gând bun: oamenii nu vin la mine, eu trebuie să merg la ei! Hotărât porni spre următoarea casă şi bătu la uşă.
   - Cine este acolo? întrebă cineva. Inima îi bătea, pe jumătate de teamă, pe jumătate de bucurie. În sfârşit se găsea cineva pentru ultimul lui pliant! Aşteptă o clipă, şi, deoarece nimeni nu deschise, bătu din nou. Îşi apropie sfios urechea de crăpătura uşii ca să asculte ce se întâmplă înăuntru.
   - Cine este afară? întrebă cineva din nou, dar totuşi uşa nu se deschise. După un timp deveni nerăbdător, iar cu pumnul bătu încă o dată cu putere în uşă. De data aceasta nu încetă până se deschise uşa. Apăru o femeie bătrână cu o faţă aşa de ciudată, încât se sperie. Dar prinse curaj şi spuse prietenos:
   - Mă scuzaţi, vă rog, dar am venit să aduc Evanghelia. Îi dădu femeii ultimul pliant, apoi alergă repede acasă.

   În duminica următoare, seara, micul local de adunare era ocupat până la ultimul loc. Comerciantul îşi luase de data aceasta şi fiul. La terminare se ridică o femeie bătrână. Ea ceru permisiunea să spună ceva. Faţa ei zbârcită strălucea de bucurie. Ea spuse:
   - Mulţumiri fie aduse Domnului care L-a trimis pe îngerul Său ca să mă salveze! Mi-am pierdut soţul şi fiul. Singurătatea şi nevoia m-au înconjurat atât de puternic, încât duminica trecută m-am certat cu Dumnezeu în deznădejdea mea. Afară era deja întuneric şi ploua; înăuntrul meu era însă întuneric beznă. Atunci, cineva a bătut la uşă. Am vrut să aştept până acel cineva de afară va pleca. Dar a bătut din nou şi nu s-a oprit până i-am deschis uşa. Afară stătea un băieţel care mă privi bucuros şi îmi întinse un pliant. Atunci am ştiut: Dumnezeu nu m-a uitat; El l-a trimis pe îngerul Său ca să mă ajute. Nu mi-am putut opri lacrimile. Când băiatul a plecat, am căzut pe genunchi, i-am recunoscut Domnului păcatele mele şi L-am rugat să le ierte. Lăudaţi-L pe Dumnezeu împreună cu mine, căci El m-a primit. El m-a salvat.
   Micul băiat îi şopti foarte fericit tatălui la ureche:
   - Ea este! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu