luni

Matematică pe peron


   Trenul sosi în gară. Ușile se deschiseră și călătorii sosiți coborâră, în timp ce alții, cu geamantane grele, așteptau să urce. Lângă gardul gării stătea un băiat. Privea cu atenție la cei care coborau. Pe cine aștepta oare?
   Dintr-o dată descoperi pe cineva. Își luă repede ghiozdanul și fugi spre un bărbat în vârstă, cu părul și mustața cărunte.
   - Domnule Einstein, domnule Einstein! strigă el tare.
   Mirat, domnul privi în jur. Cine era acel băiat și ce voia de la el? Nu a trebuit să se gândească prea mult, căci băiatul își scoase repede din ghiozdan un caiet pe care scria MATE. Apoi îl privi puțin cu teamă pe acel domn și îl întrebă:
   - Domnule Einstein, aveți puțin timp pentru mine? Am o temă la matematică, pe care nu o înțeleg. Mi-o puteți explica dumneavoastră?
   Acel domn în vârstă era omul de știință german Albert Einstein. Era cunoscut ca cel mai renumit profesor de fizică din lume.
   Ce a spus acel renumit matematician și fizician, când băiatul l-a rugat să-l ajute la tema de matematică?
   Profesorul Albert Einstein îi zâmbi băiatului și îi spuse:
   - Hai să ne așezăm aici pe bancă! Să vedem ce temă ai!
   Un sfert de oră mai târziu, băiatul înțelese tema la matematică. Era entuziasmat: îi mulțumi domnului Einstein, apoi își luă ghiozdanul și fugi acasă.

   Ce faci când ai o problemă, de exemplu o temă de casă? Fugi la gară și îl aștepți pe domnul Einstein? N-are rost, pentru că nu mai trăiește! Îi întrebi pe părinții tăi sau pe frații mai mari? Câteodată, aceștia te pot ajuta, dar, când ai o temă de rezolvat în clasă, aceștia nu te mai pot ajuta. Ți s-a întâmplat așa ceva?

   Cine te poate ajuta întotdeauna? Cel care te poate ajuta oricând este Domnul Isus. El trăiește. El nu moare niciodată. El nici nu doarme, nici nu este preocupat cu altceva, nici nu este bolnav. El înțelege totul. Deci Domnul Isus te poate ajuta întotdeauna!
   El așteaptă ca tu să-i ceri ajutor când ai nevoie. Dar atenție: a te ruga nu înseamnă să apeși pe un buton și să ți se îndeplinească dorința. A te ruga înseamnă să Îi ceri Domnului Isus să te ajute.
   Domnul Isus ne ajută cum crede El de cuviință. Câteodată ne ajută altfel de cum gândim noi sau alteori ne lasă să așteptăm. Dar dacă lăsăm în seama Lui modul în care ne va ajuta, El va găsi întotdeauna soluția cea mai bună.
   După ce te-a ajutat, nu uita să Îi mulțumești!

   „Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul” (Psalmul 62.1).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu