miercuri

Emigrarea


   Dragi prieteni,

   Vă puteți imagina să emigrați într-o altă țară? Poate în Canada?
   Străbunicului meu i-a plăcut întotdeauna foarte mult aventura. El visa să ajungă în Canada, să plece de acasă, fiindcă aici totul i se părea plictisitor. Și, într-o zi, așa s-a întâmplat. El și-a rezervat o cabină foarte mică pe un vapor de mărfuri și a pornit la drum, după ce s-a despărțit, vărsând multe lacrimi, de străbunica mea și de mulții săi copii. „O să vin după voi mai târziu!” le-a promis el.
   Sărmanul străbunic! Deja în prima seară a călătoriei lui pe vapor s-a pornit o furtună puternică. Vaporul se clătina pe apă. Și străbunicului i-a fost așaaa de rău. Era cu adevărat bolnav. Avea rău de mare. Și apoi l-a cuprins un așa dor de casă după soția lui care întotdeauna îl îngrijea așa de bine. Cât de frumos fusese acasă, mai ales seara pe bancă în fața casei!
   Vaporul se clătina tot mai rău. Străbunicul a vomat pentru a zecea oară în vasul de lângă pat.
   Ce bine că vaporul de marfă a făcut o oprire în Rotterdam! Cu ultimele puteri, străbunicul s-a târât cu geamantanul său de la bordul vaporului și a luat următorul tren spre casă. Ce frumos era acolo!
   Dragi prieteni, nu este greșit dacă visați despre lucruri frumoase! Dar să nu uitați niciodată mulțumirea pentru tot ceea ce aveți! Dumnezeul mare din cer ne-a binecuvântat pe toți din belșug!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu