vineri

Bătrânul și...


În romanul său „Bătrânul și marea”, Ernest Hemingway prezintă lupta tragică a unui sărman pescar. Un pește mare mușcase și stătea prins în undiță. A început lupta crâncenă pentru prada valoroasă. Bătrânul pescar s-a luptat cu toată puterea și iscusința unui pescar experimentat. Într-un final peștele plutea liniștit lângă barca lui. Acum pescarul era lipsit de griji pentru mult timp. Dar au apărut rechinii. Fără milă au început să mănânce din pește. Bătrânului i-a fost smulsă bucată cu bucată captura sa. El s-a luptat deznădăjduit. Când a ajuns la mal, tot ce i-a mai rămas a fost capul și scheletul – practic nimic. L-a cuprins o adâncă deznădejde și resemnare.


La fel ca acest pescar, mulți oameni, la capătul vieții lor, stau cu mâinile goale. Lupta lor a fost în zadar. Și Hemingway, un autor renumit, a fost în aceeași situație. El s-a împușcat.

Sinucidere! Mulți tineri renunță la viața lor, pentru că nu mai văd nicio cale de ieșire, nu mai au curaj în viață sau pur și simplu nu găsesc un sens pentru viața lor. – Ești și tu într-o astfel de situație? Atunci îți spun: Dumnezeu te iubește! Dumnezeu vrea să dea vieții tale un sens și o bucurie adevărată. Cum? Vorbește cu El, roagă-L să vină în viața ta, spune-I deznădejdea și vina ta. Atunci Dumnezeu ți-L va arăta pe Isus Hristos, Fiul Său, care a murit la cruce pentru tine, ca să poți trăi cu sens astăzi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu