sâmbătă

De ce nu-L văd pe Dumnezeu?

   Dacă L-ai vedea pe Dumnezeu, El n-ar mai putea fi pretutindeni în același timp. Dacă mama ar sta cu tine în camera ta, la noapte, n-ar mai putea fi în altă parte în același timp, nu-i așa? Oamenii care au corpuri cum avem noi nu pot fi decât într-un singur loc în același timp. Trupurile noastre au fost făcute să trăiască pe acest pământ. Avem picioare pentru a ne duce dintr-o parte în alta.
   Noi am vrea ca Dumnezeu să fie cu noi, nu-i așa? Dumnezeu însă nu este ca noi. Pentru că este Dumnezeu, El trebuie să fie pretutindeni tot timpul. El trebuie să se îngrijească de uriașa Lui lume pe care a făcut-o și de oamenii din lume.
   Tu nu-L poți vedea pe Dumnezeu, pentru că El nu are trup. Dumnezeu este Duh, și tu nu poți vedea duhurile. Tu ești, de asemenea, un duh. Tu nu-ți poți vedea duhul sau sufletul. Dar duhul este în interiorul trupului și el merge oriunde merge corpul tău. Duhul lui Dumnezeu nu este limitat la trup și se poate duce oriunde vrea.
   În Biblie citim că urechile Lui sunt întotdeauna deschise să audă poporul Său când strigă. Și citim că mâinile lui Dumnezeu sunt întinse întotdeauna să-Și ajute poporul. Dumnezeu ne spune, de asemenea, că ochii Săi urmăresc oamenii de pe pământ și picioarele Lui stau în casa Sa. Cum poate Dumnezeu avea urechi, ochi, mâini și picioare, când nu are trup?
   Când Dumnezeu ne vorbește despre auzul urechilor Sale, despre ajutorul mâinilor Sale, o face ca să-L înțelegem. Este greu să-L cunoaștem pe Dumnezeu, pentru că nu-L vedem, așa că El ne ajută vorbind despre ochii Săi, cu toate că știm că nu-i are. Dar Dumnezeu nu are nevoie de urechi ca să ne audă și de mâini ca să ne ajute. El poate face orice, pentru că este Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu