marți

Timpul - graba


   O familie făcea o excursie și au trecut pe lângă o frumoasă casă țărănească. Pe peretele casei se puteau citi cuvintele: „Dumnezeu a creat timpul – despre grabă nu a spus nimic”.
   - Uite, tată, ce scrie acolo! Băiatul l-a tras de mână pe tatăl și i-a arătat cuvintele.
   - Cine a scris aceste cuvinte a vrut să spună că lui nu-i pasă de agitație și de presiunea acțiunilor, a spus tatăl.
   - Este un verset din Biblie? a întrebat băiatul.
   - Nu, chiar dacă pare să fie. Și nici nu este foarte corect. Într-adevăr, Dumnezeu a creat timpul. Dar El a vorbit și despre grabă. Mai știi cum a fost în cazul lui Lot când Dumnezeu a vrut să nimicească Sodoma? Atunci i-a spus lui Lot: Ieși cât poți de repede din Sodoma, ca să nu mori! Dar mă gândesc și la o altă întâmplare. Când Domnul Isus a venit la Ierihon, acolo se afla un bărbat care a vrut să-L vadă.
   - Te referi la istorisirea despre Zacheu?
   - Exact. Știi și ce i-a spus Domnul Isus lui Zacheu când l-a văzut stând în copac?
   - Da, am învățat pe de rost versetul la școala duminicală: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta”.
   - Și Zacheu a făcut aceasta imediat. Domnul Isus a știut că Zacheu dorea mântuirea și de aceea trebuia să o primească în aceeași zi. – Când este vorba de mântuirea sufletului, Dumnezeu îi îndeamnă pe oameni să se grăbească, pentru că în curând va veni judecata peste lumea necredincioasă. Și atunci va fi prea târziu să te mai întorci la Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu