marți

Sigur în cerc


   Larry locuia într-o colonie mică în America de Sud la marginea unei mari păduri. Sarcina lui era să păzească vacile tatălui său. Adeseori trebuia să le alunge afară din pădurea apropiată, unde animalele căutau umbră când soarele ardea prea tare.
   Într-o seară, Larry a găsit vacile într-un luminiș din adâncul pădurii doar după multă căutare. De departe a observat că ele stăteau în cerc, într-o ordine ciudată – cu partea posterioară spre interiorul cercului și cu capul spre exterior. Vacile erau foarte neliniștite și dădeau mereu cu capetele în sus și loveau agitate cu cozile.
   Larry s-a înfricoșat și a alergat acasă pentru a-l chema pe tatăl său.
   - Se pare că este un animal sălbatic în apropiere, a spus tatăl și și-a luat arma de vânătoare. Larry a fost trimis la vecinul care a venit și el în ajutor cu arma și cu câinele lui mare de vânătoare. Împreună, cei doi bărbați au plecat spre pădure. Vacile stăteau încă în cerc, așa cum le lăsase Larry. Deodată, câinele a fugit spre un pom și a lătrat mânios. Când bărbații s-au apropiat, au zărit o panteră mare pe o creangă groasă. Bărbații au tras și s-au auzit două împușcături, iar animalul a căzut mort la pământ.
   Când s-au îndreptat spre vaci pentru a le conduce spre acasă, au observat, spre surprinderea lor, că în spatele vacilor – deci în cerc – stăteau toți vițeii. Instinctiv, vacile îngrijorate au format în jurul lor un cerc, pentru a se apăra cu coarnele lor de dușmanul periculos.

   Și voi, copii, vă aflați într-un astfel de cerc care vă oferă siguranță!
   Un asemenea cerc este familia care se îngrijește de bunăstarea trupească și sufletească a copiilor și se roagă zilnic ca ei să fie ocrotiți.
   Un asemenea cerc este și adunarea locală - și acolo se înalță multe rugăciuni pentru copii și cei de acolo se îngrijesc de copii.
   Un asemenea cerc ne este amintit și în Cuvântul lui Dumnezeu, în Psalmul 34:
„Îngerul Domnului tăbărăște în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu