marți

Este Dumnezeu și Isus aceeași persoană?

 

   Există un singur Dumnezeu. Dar El spune că este alcătuit din trei Persoane. Acest lucru este greu de înțeles pentru noi oamenii, dar știm că el este adevărat, pentru că Dumnezeu ne-a spus așa în sfântul Său Cuvânt.

   Cele trei Persoane, care sunt singurul și adevăratul Dumnezeu, pot fi asemănați cu o familie. Într-o familie este un tată, o mamă și un copil. Sunt trei Persoane și totuși o familie. Așa este și Dumnezeu. Este un Tată și Fiul, pe care Îl cunoaștem cel mai bine ca Isus, și Duhul Sfânt. Dar acestea trei sunt singurul și adevăratul Dumnezeu.

   Când Dumnezeu a făcut lumea, cele trei Persoane din Dumnezeu au hotărât împreună cum să fie făcută această lume. Și toate trei și-au făcut partea lor în lucrare. Dumnezeu Tatăl a făcut lumea, Isus Fiul a fost Cuvântul prin care s-a făcut totul, iar Duhul Sfânt a dat viață lucrurilor făcute.

   Dumnezeu Tatăl nu are trup. Isus Fiul a luat trup de om când S-a născut în Betleem. Tot timpul cât Isus a trăit în lume a avut un trup ca al nostru. A avut ochi cu care să vadă și urechi să audă. Iar când Isus S-a înălțat, S-a ridicat spre slavă și trupul Lui. Deci Isus Fiul nu este același cu Dumnezeu Tatăl.

   Dar Isus este Dumnezeu la fel cum este și Tatăl. Isus a spus: Eu și Tatăl una suntem. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

   Ce Dumnezeu minunat avem noi! El ne iubește ca un Tată. Și-a dat viața pentru noi ca Salvator și El, prin Duhul Sfânt, este cel mai bun prieten al nostru, căci locuiește în inimile noastre și ne ajută în tot ce facem.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu