luni

Un cunoscător

 

   Motorul a început deodată să se înece, după aceea s-a oprit cu totul, iar mașina, un Ford american, a rămas pe loc. Șoferul s-a supărat. „Tocmai când mă grăbesc mai tare!” El a deschis capota și a încercat să găsească defectul.

   Deodată, în spatele său a oprit o altă mașină și un domn distins a coborât și a venit înspre el. Plin de interes, acela a întrebat ce s-a întâmplat.

   - Motorul nu mai merge și nu pot descoperi problema.

   Noul venit a lăsat ca degetele să-i alunece pe diferite piese ale motorului, a verificat contactele, a strâns un șurub și a spus:

   - Porniți vă rog!

   Într-adevăr, motorul a pornit iarăși.

   - Cum să vă mulțumesc, domnul meu! Puteți să-mi spuneți numele?

   - Ford.

   Într-adevăr, nu putea să fie un consultant mai bun, un cunoscător mai mare decât însuși fabricantul mașinii!

 

 

 

   Fiecare om, care nu L-a acceptat pe Domnul Isus ca Mântuitor al său personal și nu are viață din Dumnezeu, se aseamănă unei astfel de mașini. Odată, undeva, cândva nu va mai putea merge mai departe, rămâne „oprit”. Și după aceea?

   În astfel de momente, s-ar putea ca oameni miloși – prieteni, vecini, cunoscuți – să ia cunoștință de „pana” lui, să se oprească și să încerce să-l ajute. – Dar totul va fi în zadar, pentru că defectul este mult prea mare.

   Însă când Domnul Isus, Creatorul lui, Se apropie ca Samariteanul milostiv, descoperă defectul. Și nu doar că îl descoperă, El poate și vrea să și ajute, vrea să îndepărteze defectul.

   Este vorba de defectul păcatului, pe care Domnul Isus vrea să-l repare. El nu o face printr-un cuvânt de înțelepciune sau de autoritate, ci El Însuși a murit ca Mântuitor al păcătoșilor pentru păcătoși pierduți, ca să-i poată elibera. El a luat asupra Sa păcatele tuturor acelora care cred în El, ca și când ar fi fost ale Lui. El a fost pedepsit pe cruce în locul nostru – împovărat cu păcatele noastre – în judecata lui Dumnezeu asupra păcatelor.

   „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre, Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți” (Isaia 53.5).

   Este El Mântuitorul tău?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu