miercuri

O poveste despre porumbei

 

 

   Un crescător de porumbei avea două perechi de porumbei și fiecare pereche a clocit câte un pui. Crescătorul le-a construit ambelor familii câte o căsuță din lemn unde era cuibul lor. Într-o zi, în timp ce părinții unuia dintre pui erau plecați în căutare de hrană, porumbelul mic a căzut din cuib pe pământ. Nu s-a rănit, dar nu s-a mai putut întoarce singur în cuib. Crescătorul de porumbei l-a luat și l-a pus iarăși în cuib.

   Ceilalți părinți de porumbei, care au văzut toate acestea, au început să-și asigure cuibul, ca puiul lor să nu poată să se târască afară din cuib și să cadă la pământ. Crescătorul de porumbei i-a privit cu mirare cum zburau încoace și încolo și puneau în fața cuibului mici ramuri și paie. Micul porumbel putea să vadă afară peste marginea cuibului, dar nu să cadă din cuib. – Câtă înțelepciune vedem în creație și numai în faptul că Dumnezeu a înzestrat pe aceste animale cu un instinct așa de delicat!

 

   Cu mult timp în urmă, Dumnezeu a poruncit poporului său Israel: „Când zidești o casă nouă, să-ți faci un pălimar împrejurul acoperișului, ca să nu aduci vină de sânge asupra casei tale, dacă s-ar întâmpla să cadă cineva de pe ea” (Deuteronom 22.8).

   În țările de la Marea Mediterană, casele aveau în mod obișnuit acoperișuri plate și aceste familii petreceau multe ore pe acoperișuri, în mod deosebit seara când în case era foarte cald. De aceea cât de necesară a fost porunca lui Dumnezeu, ca niciun copil să nu poată cădea!

   Toate cuvintele lui Dumnezeu sunt scrise pentru învățătura noastră. Și „casa” noastră, adică întreaga noastră viață trebuie să fie „asigurată”, ca să nu se poată întâmpla niciun „accident”. Siguranță înseamnă în primul rând: să-L primești pe Domnul Isus în inimă și să-I predai Lui conducerea în viața ta. Mai departe este important să citești regulat Cuvântul lui Dumnezeu și să-l respecți întotdeauna. Atunci vei crește în lăuntrul tău și te vei întări și vei putea să te împotrivești încercărilor lui satan, care vrea întotdeauna nenorocirea ta. La acestea se adaugă rugăciunea, un mijloc de ocrotire foarte important, fără de care nu există putere de a duce o viață plăcută Domnului și de a rămâne păziți de vicleniile diavolului.

   Cuvântul lui Dumnezeu, în Epistola lui Iuda, versetele 20 și 21, ne arată cum putem rămâne „păziți”: „Dar voi, preaiubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră preasfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt, țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu și așteptați îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viața veșnică”, iar în Epistola a doua a lui Petru, capitolul 3, versetele 17 și 18 citim: „Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți și să vă pierdeți tăria; ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin”.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu