sâmbătă

Drumul spre casă

 

   În Glasgow, în Scoția, un băiețel s-a rătăcit. Se simțea tare neajutorat și a izbucnit în lacrimi. Un polițist l-a văzut, a venit spre el și l-a întrebat de ce plânge. „M-am rătăcit”, a suspinat băiatul, „vă rog să mă duceți la cruce. De acolo știu drumul spre casă.” Băiatul se referea la intersecția din oraș care se numește Glasgow Cross (crucea din Glasgow).

   Această întâmplare ilustrează ce se întâmplă cu acela care își găsește adăpost la crucea lui Isus. De acolo, el poate să găsească drumul spre Dumnezeu, drumul spre casă. Crucea de la Golgota le oferă oamenilor pierduți orientare: acolo Îl putem cunoaște pe Dumnezeu. El este drept, gata să ierte și plin de dragoste. Și doar prin cruce ajungem în părtășie cu Dumnezeu.

   La cruce, Isus Și-a dat viața ca jertfă de ispășire pentru păcătoși. Și la cruce, păcătosul care se întoarce la Dumnezeu și crede în Domnul Isus, este eliberat de povara păcatelor sale și împăcat cu Dumnezeu. Acolo, sufletul găsește pace și ajunge la odihnă.

   Ce trebuie să facem pentru a avea parte de acestea? La fel ca micuțul băiat este necesar să acceptăm că noi suntem lipsiți de ajutor și pierduți și avem nevoie de salvare. Trebuie să ne îndreptăm în rugăciune, cu cuvinte simple, spre Dumnezeu, să-I spunem cât de mult ne-am rătăcit prin neascultare și voință proprie și să acceptăm îndurarea Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu