joi

Copii curajoși (1)

 

Un glas în noapte

 

   Samuel, un micuț băiat dădea o mână de ajutor în templu. Părinții săi l-au adus acolo, deoarece doreau ca Samuel să trăiască pentru și cu Dumnezeu. Astfel, băiatul îl ajuta pe Eli, preotul. Eli era deja foarte bătrân și se bucura de multe mici servicii ale lui Samuel.

   Samuel trebuia să deschidă dimineața devreme ușile templului. El își făcea munca cu conștiinciozitate. Se trezea devreme în fiecare dimineață și niciodată nu se întorcea în pat pe cealaltă parte și nu-și neglija munca. Eli se putea bizui pe micul său ajutor. Samuel dădea bucuros o mână de ajutor acolo unde era nevoie. Samuel se gândea și la faptul că el făcea munca pentru Dumnezeu. Chiar dacă erau activități așa de mici sau nimeni nu le lua în seamă, Samuel știa că Dumnezeu le vede și îi va răsplăti credincioșia.

   Într-o noapte, Samuel și-a auzit strigat numele. S-a ridicat repede din pat și a mers la Eli:

   - Iată-mă, căci m-ai chemat. Dar Eli l-a trimis înapoi la culcare spunându-i:

   - Nu te-am chemat, fiule. Ciudat, atunci putea dormi liniștit mai departe.

   Dar după scurt timp, Samuel a auzit iarăși glasul. Oare să-l fi chemat acum Eli? Băiatul s-a ridicat iarăși și a mers la Eli. Dar Eli l-a trimis înapoi spunându-i aceleași cuvinte ca prima oară.

   După aceea glasul l-a strigat pe Samuel pentru a treia oară. Ce a făcut atunci Samuel? I-a fost neplăcut să fie trimis iarăși înapoi de către Eli sau a fost prea leneș să se mai ridice o dată din pat? Nu, Samuel s-a grăbit să meargă iarăși la Eli și i-a spus:

   - Iată-mă, căci m-ai chemat.

   Eli a înțeles atunci că se întâmpla ceva neobișnuit. Acesta trebuie să fie glasul lui Dumnezeu pe care nu l-au auzit de mult timp și pe care Samuel nu îl cunoștea deloc. De aceea Eli l-a sfătuit pe băiat:

   - Du-te de te culcă și, dacă vei mai fi chemat, să spui: Vorbește, Doamne, căci robul tău ascultă.

   Aceasta a fost o întâmplare emoționantă pentru micuțul Samuel. Dumnezeu Însuși dorea să-i vorbească? Nu dorea să le vorbească lui Eli sau altor preoți? Nu se poate! Atunci, cu siguranță, Samuel nu a mai putut adormi și a așteptat dacă glasul îl mai cheamă încă o dată.

   Și, într-adevăr! Dumnezeu i-a vorbit lui Samuel despre viitorul poporului Israel. De ce tocmai lui Samuel, cu toate că el era așa de tânăr? Pentru că Samuel era ascultător de Dumnezeu și Îi slujea prin muncile lui simple. Dumnezeu răsplătește astfel de lucrări.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu