luni

Șoferul Tom

 

Tom era un șofer tânăr care avea o mamă în vârstă, temătoare de Dumnezeu. Tom nu voia să știe nimic de credință – dar mama lui îi vorbea mereu despre pocăință și întoarcere la Dumnezeu. Într-o zi, Tom s-a enervat și a spus: „Nu mai pot să rămân mult timp aici. Tot timpul îmi vorbești despre credință. Îmi voi găsi un nou loc de muncă și mă voi muta de aici. Atunci nu va mai trebui să aud asemenea prostii.” - „Tom”, a spus sărmana mamă, „atât timp cât am o limbă, îți voi vorbi despre Domnul și Domnului despre tine.”

Tom a făcut ceea ce a spus. El s-a dus într-un alt oraș și s-a angajat ca șofer la un om cu o poziție înaltă. A sosit ziua când a trebuit să-l ducă cu mașina pentru prima oară pe noul său angajator. Dar bărbatul nu a urcat, cum este obișnuit, în spate, ci s-a așezat în față, lângă Tom. Tom s-a gândit: „Vrea cu siguranță să vadă cum știu să conduc.” Dar înainte de a-și termina gândul, șoferul i-a spus direct: „Spune-mi dacă ești mântuit.”

Tom a fost lovit ca de fulger! El a înțeles că poate fugi de mama lui, dar niciodată de Dumnezeu! Fără a spune un cuvânt, a pornit la drum tremurând din tot corpul. În tot acest timp a auzit cuvinte binecunoscute – evanghelia despre Isus Hristos. Tom a anunțat că este bolnav pentru câteva zile. Se temea de Dumnezeu și de judecata Lui. Dar teama de Dumnezeul atotștiutor a dispărut doar când a recunoscut dragostea lui Dumnezeu care s-a descoperit în Hristos Isus. Imediat i-a scris mamei sale: „Dumnezeu a mers după mine și a mântuit sufletul meu.”

Nimeni nu poate fugi de Dumnezeu. El merge după creaturile Lui rătăcite. Așa a fost și cu prima pereche de oameni (Geneza 3.8-9) și tot așa este și astăzi. Ce bine dacă te lași găsit de El – înainte de a fi prea târziu!


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu