joi

Copii curajoși (2)

 

Fata printre străini

 

   Sărmana fată a fost luată prizonieră de război și despărțită de părinți, a fost dusă departe de casă și adusă într-o țară străină unde nu cunoștea pe nimeni și nu înțelegea bine limba și în plus a fost angajată să lucreze ca sclavă într-o casă nobilă.

   A plâns mult fata, s-a închis în camera ei și și-a făcut munca doar cu reticență? Nu, fata nu a acționat așa. Desigur, a fost tristă, dar dimineața se trezea devreme și își făcea munca cu sârguință.

   Ea era un copil al lui Dumnezeu și dorea să-i facă lui Dumnezeu bucurie și în țara străină.

   Într-o zi, fata a constatat că în casă era un mare necaz. Stăpânul era foarte bolnav. Nimeni nu-l putea ajuta. Nimeni? Ba da, fetița știa că Dumnezeu poate totul și că El poate face minuni prin profeți în patria ei. Dar să-i spună așa ceva stăpânei ei? O va crede sau va fi luată în râs? Gândindu-se la întrebările ei, și-a îndeplinit munca deosebit de bine.

   Stăpâna a simțit că acea fată era deosebită. Când fata i-a propus ca soțul ei să meargă la profetul din Israel, stăpâna a crezut cuvintele acesteia. Ea simțea că fata era sinceră și de încredere. Fata trăia cu și pentru Dumnezeu, iar oamenii de acolo, departe de casă, au observat acest lucru. Astfel, ea a putut face un mare serviciu familiei, pentru că stăpânul a călătorit într-adevăr în Israel și a fost vindecat acolo cu ajutorul lui Dumnezeu.

   Această mare minune a putut avea loc doar pentru că fata și-a îndeplinit cu fidelitate și conștiinciozitate îndatoririle și astfel a fost o mărturie pentru Dumnezeu.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu