joi

Copii curajoși (3)

 

Bine pregătit

 

   Ai auzit despre băiatul din al cărui picnic au fost săturați peste 5.000 de oameni? Cât de mult să fi avut la el? Oh, chiar nu a avut mult! Dar el a fost cu Domnul Isus. Băiatul auzise că Domnul Isus ar fi în apropiere și a vrut să ajungă la El pentru a auzi cuvintele Lui. Dar nu doar așa, în treacăt. Nu, el a vrut să-și ia timp pentru Domnul Isus. De aceea și-a pregătit ceva de mâncare pentru acea zi, cinci pâini și doi pești.

   Și după aceea a pornit la drum. El s-a bucurat de ziua cu Domnul Isus.

   Domnul Isus vorbea așa de captivant, încât băiatul a uitat de picnic. Când s-a înserat, oamenii erau flămânzi. Dar doar puțini aveau ceva de mâncare la ei. Ce se va întâmpla?

   Andrei, un ucenic al Domnului Isus, a știut că băiatul avea un picnic cu el și l-a rugat pe băiat dacă ar putea pune la dispoziția Domnului Isus pâinile sale și peștii. Băiatul a fost de acord, dar nu-și putea imagina la ce ar folosi picnicul său.

   Cât de mult s-a mirat când Domnul Isus a mulțumit Dumnezeului Său din cer pentru mâncare și apoi a împărțit pâinea. A rupt pâinea și a dat-o ucenicilor să o împartă. Și pâinea nu s-a împuținat. Fiecare a primit ceva și de asemenea din pești. Băiatul a rămas surprins și la fel toți ceilalți oameni.

   Doar pentru că băiatul a vrut să fie în apropierea Domnului Isus și și-a luat timp să asculte cuvintele Lui, Domnul Isus l-a putut folosi pentru a sătura așa de mulți oameni. Nu a trebuit să facă nimic, doar să pună la dispoziția Mântuitorului picnicul său.

   Nu este deloc greu să lucrezi pentru Domnul Isus. El dorește ca noi să ne îndeplinim îndatoririle cu credincioșie și El va face ceva bun din acestea. Astfel, fiecare copil poate fi un ajutor în lucrarea lui Dumnezeu.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu