joi

Legitimația

 

   Cu mult timp în urmă, un bărbat a dorit să-l întâlnească de urgență pe președintele Statelor Unite ale Americii. Când s-a aflat în fața Casei Albe, un gardian l-a întrebat dacă are legitimație sau dacă este stabilită o întâlnire cu președintele. Pentru că nu a putut prezenta nicio legitimație, nici confirma că are o întâlnire cu președintele, intrarea i-a fost refuzată. După schimbul de tură, bărbatul a încercat din nou – dar fără niciun rezultat.

   Bărbatul era abătut. În acel moment, un băiețel s-a apropiat de el și, văzând că este întristat, i-a oferit ajutorul. Bărbatul a refuzat. Cum ar putea acest copil să-mi înțeleagă problema?, s-a gândit el. Dar băiatul a stăruit mai departe. Necunoscutul i-a explicat până la urmă dorința sa de a-l vedea pe președinte. Băiatul l-a luat de mână și a trecut cu el prin toate controalele până la biroul președintelui. Era copilul președintelui!

   Cine s-ar putea apropia, cu propriile-i mijloace, de Dumnezeul cel sfânt? Nici chiar dacă ar prezenta o listă cu faptele lui bune precum o legitimație, nu ar fi posibil să stea înaintea lui Dumnezeu. Doar prin credința în Domnul Isus și în jertfa Lui putem primi harul lui Dumnezeu. Hristos a plătit la cruce prețul răscumpărării noastre și El ne duce în prezența lui Dumnezeu, ne conduce la Tatăl Său, care devine și Tatăl nostru prin credință.

   Pe baza credinței noastre în Isus Hristos avem intrare liberă la Dumnezeul și Tatăl nostru. Nu trebuie să ne temem de El, pentru că ne iubește.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu