miercuri

Moneda din pumn

 

   Un băiețel se juca într-o zi cu o vază prețioasă. Tot jucându-se cu ea, dintr-o dată mâna i-a rămas în vază. Plin de teamă a strigat către tatăl său. Dar, oricât a tras tatăl de mână, ea a rămas captivă în vază. Familia s-a gândit dacă nu cumva ar trebui să spargă vasul prețios. Tatăl a mai făcut o încercare explicându-i băiatului cum să-și întindă cât mai mult degetele și să le țină pe cât posibil apropiate.

   Nu pot, a plâns micuțul, „pentru că atunci trebuie să dau drumul banului! Băiatul dorea să scoată o monedă din vază. Tot timpul ținuse moneda în pumn; de aceea nu a putut să-și scoată mâna din vază.

   Asemănător se comportă oamenii care nu vor să renunțe cu niciun preț la ideile lor greșite și astfel nu acceptă eliberarea și mântuirea prin Isus Hristos. Câți dintre noi nu ținem încă în mână o astfel de monedă, indiferent ce ar putea ea să fie! Dar, cine vrea să țină cu tărie la plăcerea păcatului, nu poate fi eliberat de robia lui și nu poate primi iertarea păcatelor.

   De aceea, fiecare să se gândească serios: la ce am ținut până acum mai mult decât la mântuirea veșnică? Ce mă reține să mărturisesc vina vieții mele înaintea lui Isus Hristos și să primesc astfel iertarea? Cuvântului Domnului: Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? să ne conducă pe fiecare dintre noi la întoarcerea la Dumnezeu.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu