duminică

Atâta timp cât torța strălucește

 

   Mai mulți supuși ai unui împărat anglo-saxon s-au răsculat. Dușmănia lor față de împărat fusese mult timp ascunsă în inimile lor, ca focul care strălucește sub cenușă.

   Împăratul i-a strâns pe cei fideli și i-a biruit pe rebeli. Dar el nu a dorit moartea dușmanilor săi. Mai degrabă, a decis să aprindă o torță luminoasă în castelul său în noaptea de după victorie și să-i ierte pe toți dușmanii care se vor căi și vor veni la el atâta timp cât torța va arde.

   Vestea deciziei împăratului s-a răspândit ca un foc de paie printre dușmanii înfrânți, care fugiseră în cele mai apropiate păduri după înfrângerea lor. Ei știau ce îi aștepta când vor primi răsplata pentru acțiunile lor. De aceea, mulți, în parte de frică, în parte copleșiți de îndurarea împăratului, au ieșit din ascunzătorile lor în liniștea nopții și au venit la castel.

   Inimile lor au tremurat de nerăbdare și de bucurie când au văzut ferestrele încă luminate de „lumina îndurării”! S-au dus la domnul și stăpânul lor care îi aștepta pentru a fi milostiv față de ei și au găsit la el ceea ce le fusese promis: iertarea deplină.

   Cu toate acestea, rebelii, care au refuzat mila împăratului lor sau nu au respectat termenul limită, au căzut sub judecata sa dreaptă și au primit ceea ce meritau faptele lor.

 

   Prin natura noastră, și noi suntem cu toții răzvrătiți împotriva lui Dumnezeu și ne-am dovedit a fi dușmani ai Domnului domnilor și ai Împăratului împăraților. „Fiecare își vedea de drumul lui” (Isaia 53.6). Am strigat, dacă nu cu cuvinte, dar parcă prin faptele noastre: „Nu vrem ca omul acesta să împărățească peste noi” (Luca 19.14).

   Dar, în ciuda păcatelor și a dușmăniei noastre, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său, „Prințul Păcii”, pentru a ne împăca cu El și a ne mântui prin sângele Său. Dumnezeu ne oferă harul Său și pacea Sa.

   De când a murit Isus Hristos, lumina harului lui Dumnezeu arde și îi invită pe păcătoși să se întoarcă la Dumnezeu pentru a primi iertarea păcatelor și toate binecuvântările dragostei Sale. Mulți au răspuns la apel. Ei s-au întors la Dumnezeu, și-au mărturisit păcatele și au obținut harul. Ei sunt acum fericiți în dragostea și slujirea lui Dumnezeu.

   Nu vrei să vii și tu să profiți de această ofertă? Într-o zi, lumina harului lui Dumnezeu se va stinge și atunci va fi veșnic prea târziu pentru întoarcere.

   „Iată că acum este ziua mântuirii.”

   2 Corinteni 6.2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu