vineri

Despre pești

Bună,

   Eu sunt Timi și aș vrea să vă spun ceva despre pești: În acvariul fratelui meu sunt multe tipuri de pești: pești neon strălucitori, pești-înger, pești guppy cu cozi lungi și pești Platy roșii. Unul dintre peștii Platy se numește Bobby și este al meu. De fapt, am crezut că este un mascul, dar după câteva săptămâni Bobby a născut peștișori! (Pentru informarea voastră, acesta este un lucru foarte special, deoarece majoritatea celorlalte specii de pești depun ouă, respectiv icre).

   Fratele meu și-a plantat foarte bine acvariul. Pe fundul de pietriș sunt rădăcini și pietre cu găuri, în care peștii se pot ascunde atunci când au nevoie de odihnă.

   Cei mai mari pești din acvariu sunt cei doi pești-înger, care înoată maiestuos prin acvariu. Peștii-înger au dungi gri, solzi strălucitori și aripioare deosebite.

   Din nefericire, unul dintre ei provoacă mereu probleme. El îi urmărește pe ceilalți pești și le arată tuturor cine este șeful în acvariu. În mod deosebit pe femelă o tratează fără milă. Când femela este atât de intimidată, încât nu mai mănâncă, intervine fratele meu. El duce peștele-înger înapoi la comerciant într-o pungă plină cu apă, pentru ca liniștea să se poată întoarce în sfârșit în acvariu.

   Unii oameni se comportă într-un mod similar cu acest pește lăudăros. Poate că este cineva în clasa ta care vrea să fie mereu în centrul atenției și, prin urmare, îi tratează pe ceilalți cu răutate.

   Sau poate chiar tu crezi că le știi pe toate și îți bați joc de cei mai slabi (de exemplu, la sport, la fotbal...)?

   Dumnezeu vrea să vadă un comportament diferit la copiii Săi. Ca un exemplu perfect, Dumnezeu ți-L prezintă pe propriul Său Fiu Isus, care S-a făcut pe Sine Însuși nimic, deși era Cel Preaînalt. Domnul Isus nu a căutat niciodată aprobarea oamenilor. Și a avut grijă în mod special de oamenii care nu erau atât de populari și care aveau nevoie de ajutorul Său.

Multe salutări,

Timi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu