marți

Frumos pentru Dumnezeu

 
   Emil și Ana au un hobby neobișnuit. Fie că se află acasă sau în vacanță, într-o excursie cu bicicleta sau într-o drumeție - cei doi frați caută pietre speciale.
   Au adunat deja o colecție destul de mare în grădină, în fața zidului garajului.
   Acolo sunt pietricele strălucitoare, bucăți de ardezie cu plante fosilizate și pietre albe de cretă din Marea Baltică, care pot fi folosite chiar și pentru a desena pe asfalt.
   Olivia îi vizitează astăzi. Ea este impresionată în timp ce examinează numeroasele pietre găsite de colegii ei de clasă. O bucată de piatră de mărimea unui pumn, destul de discretă, aflată pe pervazul garajului, îi atrage atenția.
   - Este piatra noastră preferată - un agat, explică Ana cu mândrie. Am găsit-o acum doi ani în Munții Metaliferi.
   Olivia se încruntă.
   - Dar agatele sunt colorate, obiectează ea. Știu că se pot face bijuterii din această piatră.
   - Exact! Ana ține în mod misterios piatra cenușie cu ambele mâini și o despică în două.
   - Unchiul nostru a tăiat-o în două pentru noi cu un fierăstrău de piatră, îi explică Emil Oliviei, care îl privește uimită.
   - Uau! Fata își trece uimită degetul peste inelele roșii din centrul neted lustruit al pietrei. Arată minunat!
   În acest moment, mama Anei și a lui Emil se alătură copiilor afară, în grădină, cu o cutie de suc și biscuiți.
   - Adevărata frumusețe nu se află întotdeauna la suprafață, spune ea cu gingășie, iar acest lucru este valabil nu numai pentru pietre, ci și pentru noi, oamenii. - Dacă Isus Hristos trăiește în inimile noastre și dacă reflectăm ceva din dragostea Lui în comportamentul nostru, atunci suntem cu adevărat frumoși, și anume frumoși pentru Dumnezeu.
   Emil dă din cap.
   - Aceasta îmi amintește de relatarea biblică pe care am auzit-o duminica trecută la lecția pentru copii. Dumnezeu i-a spus lui Samuel că l-a ales pe unul dintre fiii lui Isai pentru a fi următorul împărat al lui Israel. Dar Samuel nu știa care dintre ei. Așa că le-a cerut fiilor lui Isai să se prezinte pe rând. Când Samuel l-a văzut pe fiul cel mai mare, chipeș și înalt, s-a gândit imediat: "Acesta este alesul!" Dar s-a înșelat. Dumnezeu i-a explicat lui Samuel ceva foarte important...
   - Da, știu ce a spus Dumnezeu!, exclamă Olivia entuziasmată. Am memorat acest verset biblic: "... omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă" (1 Samuel 16.7).
   - Foarte bine, o laudă mama. Dumnezeu l-a ales pe fiul cel mai tânăr al lui Isai, păstorul David, pentru că acesta Îl iubea pe Dumnezeu din toată inima și dorea să-L asculte.
   Ana pune cu grijă cele două jumătăți ale pietrei la loc. Și ea vrea să fie frumoasă pentru Dumnezeu în inima ei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu