marți

Mai valoros decât un diamant?

 


   Mai valoros decât un diamant, există așa ceva? Experții în glume cunosc răspunsul: două diamante! :-)

   Diamantele sunt pietre prețioase foarte speciale. Ele sunt transparente, astfel încât razele de lumină pot străluci prin ele. Suprafața diamantelor este formată din multe zone curbate sau cu dungi. Aici razele de lumină se refractă și fac piatra prețioasă să sclipească și să strălucească în diferite culori.

   Există diamante mici și mari. Ele constau întotdeauna din carbon și se formează în pământ. Diamantele pot fi găsite în pământ, în special în Africa, Australia, Canada și Rusia. Ele sunt descoperite de obicei în gurile de aerisire ale vulcanilor stinși.

   Deoarece sunt greu de găsit și mai greu de extras, diamantele se numără printre cele mai scumpe pietre prețioase din lume. Dar există ceva care este mai valoros decât toate diamantele din lume la un loc. Ați dori să știți despre ce este vorba?

   Este vorba de fiecare om care crede în Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Pentru oameni, s-ar putea să nu fii la fel de frumos ca un diamant. Dar dacă îți mărturisești păcatele Domnului Isus și crezi că El a murit pentru ele pe crucea de la Golgota în urma judecății drepte a lui Dumnezeu, ești prețios și valoros pentru El.

   De ce? Pentru că El a plătit pentru tine cu propria viață! El te-a răscumpărat și te-a salvat. Îți dai seama acum cât de valoros și de prețios ești dacă aparții Domnului Isus?

   Dumnezeu spune: "De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei și te iubesc, pentru că ești prețuit și te iubesc, dau oameni pentru tine și popoare pentru viața ta" (Isaia 43.4).

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu