miercuri

Raza de lumină a lui Dumnezeu (1)

   Astăzi este o zi de vacanță foarte specială la familia Hollermann. Copiii s-au trezit mai devreme, pentru că este planificată o excursie! Părinții nu au dezvăluit unde merg, dar coșul de picnic este aproape plin cu lucruri delicioase. Să sperăm că Janna își va termina repede micul dejun. Are doar patru ani – la vârsta aceasta durează mai mult. Luki, de zece ani, și Nele, de opt ani, abia așteaptă.

   În sfârșit, mașina este încărcată și pot porni la drum. La scurt timp după aceea, ajung în port. Cine se află acolo și salută cu ambele brațe? Îl recunoaște cineva pe bărbatul de pe barcă? Tata face o față misterioasă.

   - Fugiți la el! La scurt timp după aceea, copiii stau fără suflare în fața bărbatului bronzat și bărbos, care poartă o șapcă cu vizieră, blugi și un tricou albastru.

   - Bună ziua, eu sunt Klaus. Voi trebuie să fiți din familia Hollermann? Pornim imediat! Puneți-vă vestele de salvare - în caz că cineva trece peste bord.

   Barca este vopsită în galben aprins, iar numele "Antje" este scris cu litere mari portocalii. Căpitanul îi ajută rapid pe toți să urce la bord și pornesc. Este minunat pe apă atât de devreme dimineața! Luki clipește. Lumina soarelui strălucește și scânteiază pe valuri ca niște diamante. Întinderea mare de apă, adâncimea imensă a mării sunt cumva foarte solemne. Janna o aude pe mama fredonând un cântec pe care îl știe de la ora de copii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu