vineri

Un picior cu doi genunchi   Un picior cu doi genunchi – ce absurditate! Poţi să-ţi imaginezi aşa ceva? Dacă picioarele mele ar arăta aşa, desigur nu ar dura mult timp până aş avea câteva noduri în ele. Şi totuşi există aşa ceva: un picior – doi genunchi!
   În faţa mea pe birou stă tocmai cineva, la care fiecare picior are într-adevăr doi genunchi. Şi acest cineva nu are numai două picioare, ci chiar şase! O fiinţă comică, necunoscută? Nu, chiar deloc – o muscă! Tocmai m-a enervat puţin, pentru că în timp ce citeam, zbura în jurul capului meu. Dar acum stă foarte liniştită pe cartea deschisă.
   Şi îmi arată de asemenea la ce foloseşte ea cele şase picioare, fiecare cu câte doi genunchi: ea se spală. Începe cu capul care se mişcă, îl ia între picioarele de dinainte şi îl spală de jur-împrejur. Acelaşi lucru îl face cu trupul posterior şi cu aripile; totul este îndepărtat, dar acum cu picioarele din spate. Ce bine că are şase picioare! Astfel se poate spăla cu două şi totuşi să stea sigură pe celelalte patru picioare. Şi prin cei doi genunchi, picioarele ei sunt aşa de mobile, încât ajunge cu ele până pe spatele ei şi pe partea superioară a aripilor.
   Nu a făcut Dumnezeu aceasta bine? „Minunate sunt lucrările Tale“, spune împăratul David în Psalm 139 către Dumnezeu, iar fiul său Solomon constată: „Orice lucru El îl face frumos la vremea lui.“ La câte lucruri S-a gândit Dumnezeu când a creat lumea – chiar şi la o muscă!


Muştele au ochi cu faţete.
De aceea pot fi prinse doar cu mare greutate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu