luni

În pânza păianjenului



   Haţ! Este prinsă. „Nu a fost aşa planificat”, gândeşte buburuza. Încearcă dând puternic din picioare să se elibereze din pânza de păianjen, în care s-a prins în timpul zborului. Dar cu cât dă mai mult din picioare, cu atât se încurcă mai mult în firele lipicioase. Deodată, buburuza observă că nu este singură. Mişcările ei sălbatice l-au făcut atent pe păianjen, care într-un colţ al plasei lui aşteaptă prada! El se poate mişca acolo fără să se lipească.
   Repede aleargă spre buburuză. Acest moment l-a aşteptat de mult! Acum s-a terminat cu ea. Buburuza aproape că nu se mai poate mişca, pentru că plasa lipicioasă o ţine strâns. Acum păianjenul o prinde din faţă şi din spate. Păianjenul are în partea din spate o glandă, din care ies fire de ţesut. Un astfel de fir îl prinde de buburuză şi îl învârte foarte repede cu picioarele lui (ca un pui la rotisor). În acest timp o împresoară pe buburuză cu firele lui, până nu se mai vede nimic din aceasta.
   Acum îi ajunge. O duce repede în colţul lui şi o înghite acolo.Un sfârşit trist, nu-i aşa? Noi i-am mai fi oferit buburuzei încă puţin timp.

   Mult mai rău este că multor oameni le merge asemănător. Noi toţi suntem într-un „zbor” – viaţa noastră. Şi noi toţi am ajuns într-o plasă, adică păcatul.
   Rău, nu-i aşa? „Nicio deosebire” – toţi sunt prinşi în această plasă, în plasa păcatului. Nimeni nu se poate elibera singur! Şi cu păcatele nu poţi ajunge la Dumnezeu în cer. Şi apoi, după moarte rămâne pentru veşnicie doar pierzarea veşnică, departe de Dumnezeu în iad.
   Există însă Unul, care ne poate elibera din această plasă îngrozitoare: Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu. De unde ştiu aceasta aşa de sigur? – Foarte simplu: În Biblie este scris: „Deci, dacă Fiul (Domnul Isus) vă face liberi, veţi fi cu adevărat liberi” (Ioan 8, versetul 36). Eu însumi am experimentat acest lucru – El face într-adevăr ceea ce spune!
   Şi cum? Dacă ai recunoscut că eşti un păcătos, atunci spune-i aceasta Domnului Isus. Atât cât îţi poţi aminti de anumite păcate, recunoaşte-le înaintea Lui. Şi apoi crede şi că El îţi iartă totul, că El te face cu adevărat liber!
   Pot să-ţi spun: este minunat! Atunci ştii că eşti pe calea spre cer. Domnul Isus te aşteaptă. El doreşte să fie Mântuitorul tău, Salvatorul tău!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu