luni

Rugăciunea ajută!



   Un misionar, care vestea Evanghelia în peninsula Labrador în nordul Americii, a fost invitat de către nişte cunoscuţi la masă în timpul unui concediu în patria sa. Aceştia l-au întrebat despre lucrarea lui. În mod deosebit, copiii ascultau curioşi când misionarul istorisea întâmplările lui în ţara aceea îndepărtată.
   Harry, cel mai mic dintre copii, nu se sătura să-l audă vorbind. Când vizitatorul s-a despărţit de cunoscuţii lui, i-a rugat să-şi aducă aminte în rugăciunile lor de el şi de lucrarea lui din Labrador. Micuţul Harry şi-a propus să se roage în mod deosebit pentru misionarul Thomas, care era expus la multe pericole din cauza urşilor polari. Când micuţul se ruga cu mama lui, întotdeauna spunea la sfârşit: „Doamne Isuse, binecuvântează-l pe misionarul Thomas şi ai grijă de el, ca să nu-i facă niciun rău urşii polari.“
   După aproape un an, tatăl lui Harry a scris misionarului o scrisoare. În această scrisoare a amintit, printre altele, faptul că micul Harry se roagă pentru el, ca să fie păzit de urşii polari. Harry dorea să ştie tare mult, dacă misionarul a întâlnit deja un urs polar. După un timp veni o scrisoare din Labrador. Misionarul mulţumea micului său prieten pentru rugăciunile sale.
   În scrisoarea sa, misionarul făcea menţiunea că încă nu a întâlnit urşii polari, dar Harry să se roage mai departe pentru ocrotirea lui.
   Nu trecu prea mult timp şi misionarul avu pe inimă să viziteze o colonie aflată spre interiorul ţării, unde dorea să vestească Evanghelia. Misionarul luă cu el doi eschimoşi şi plecară cu o barcă. Când au ajuns într-o zonă îngustă, după un bloc înalt de gheaţă, la numai câţiva metri de ei, au văzut un urs mare polar. „Să ne întoarcem imediat!“ strigară eschimoşii. Misionarul stătu o clipă pe gânduri. Vedea într-adevăr pericolul, dar îşi aminti că micul său prieten se roagă în fiecare zi, ca el să fie păzit de urşii polari.
   „Vâslim mai departe!“ hotărî misionarul. Ca la o poruncă, ursul polar se întoarse şi părăsi încet acel loc. În aceeaşi zi, misionarul a scris o scrisoare lungă lui Harry. Misionarul l-a rugat pe micul său prieten să se roage şi mai departe.
   Rugăciunea ajută! De aceea suntem îndemnaţi: „Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus“ (Filipeni 4.6-7).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu