joi

În vizuina leului




   William Stephens a fost un tânăr rău și grosolan când a fost chemat în armată. Regimentul lui a fost transferat după câtva timp în Africa. La un marș, William s-a pierdut de trupa sa și a rătăcit prin junglă. Ore în șir a încercat să ajungă la un drum, dar a ajuns tot mai adânc în junglă. Până la urmă s-a întunecat, iar cel rătăcit a găsit o vizuină, unde spera să poată dormi câteva ore.
   Deodată a auzit foarte aproape răcnete de leu. Acesta venea tot mai aproape! Deodată apăru la intrarea vizuinii capul unui leu. Tânărul a înțeles că acea vizuină era locul de dormit al animalului sălbatic. S-a gândit într-o fracțiune de secundă cum să-și salveze viața. A închis ochii și s-a făcut că doarme. Inima lui bătea cu putere de teamă, când a simțit respirația fierbinte a leului, care îl lingea pe față. Deoarece animalul era probabil sătul, nu i-a făcut nimic, ci s-a lăsat jos lângă el ca să doarmă.
   În frica sa de moarte, William s-a îndreptat spre Dumnezeu și L-a rugat să-l scape din ghearele leului. De asemenea I-a promis lui Dumnezeu că se va preda de atunci încolo deplin Lui și Îi va sluji. În acele clipe grele, toată viața lui i-a trecut prin fața ochilor.
   Leul adormise. William s-a strecurat cu atenție spre ieșire. Inima îi bătea nebunește. În orice clipă se gândea că animalul uriaș se va trezi și se va repezi asupra lui. Dar Dumnezeu l-a ajutat. El spune în Cuvântul Său: Cheamă-Mă în ziua necazului, și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi (Psalmul 50.15). William ajunse apoi după multe ore la colegii săi.
   După un timp s-a întors în patria sa. Dar nu a uitat de promisiunea lui. El a căutat oameni credincioși și le-a cerut să-i arate calea spre salvare. Apoi a mers pe această cale. El I-a slujit Domnului său ceresc mulți ani, în mod deosebit printre copii. Acestora le-a povestit deseori despre întâmplarea sa din vizuina leului. Spunându-le aceasta, le amintea mereu de marele împotrivitor al lui Dumnezeu, satan. În Cuvântul lui Dumnezeu, satan este numit ca un leu care răgnește, care încearcă să-i înghită pe oameni.
   Dar William Stephens le-a spus micilor săi ascultători și despre Domnul Isus, Mântuitorul lumii, care l-a biruit pe satan pe crucea de la Golgota și i-a luat puterea.
   Este Domnul Isus Mântuitorul tău?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu