duminică

Fericit în Domnul



   Domnul Gong era un creştin fericit. Deseori vecinii săi necredincioşi îl auzeau pe el şi familia lui cântând spre slava lui Dumnezeu cântări de laudă.
   „Da”, spuneau ei, „el poate să cânte, îi merge bine şi are tot ce îşi doreşte.”
   Aproape tot aşa a vorbit satan cu mult timp înainte către Dumnezeu cu privire la Iov: „Şi satan a răspuns Domnului: «Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui şi tot ce este al lui? Ai binecuvântat lucrul mânilor lui, şi turmele lui acopăr ţara. Dar ia întinde-Ţi mâna, şi atinge-te de tot ce are, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă»” (Iov 1.9-10).
   Încercarea a venit. Într-o zi Dumnezeu i-a luat domnului Gong pe unul dintre copii la Sine în slavă.
   Atunci oamenii au spus: „Acum au şi ei necaz şi îngrijorări ca şi noi. În seara aceasta, cu siguranţă, nu vor mai cânta.”
   Seara a sosit... iar familia Gong a cântat. Familia Gong era adunată ca în fiecare seară pentru a citi Cuvântul lui Dumnezeu şi pentru a se ruga împreună. Inimile lor erau pline de durere, totuşi cântau o cântare spre slava lui Dumnezeu. Vecinii s-au mirat foarte mult. Au trebuit să vadă că copiii lui Dumnezeu au o mare mângâiere, care se dovedeşte statornică în zile bune şi în zile rele, în zile senine şi în zile întunecoase.

„Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos,
Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri,
care ne mângâie în toate necazurile noastre,
pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu,
să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!” (2 Corinteni 1.3-4).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu