sâmbătă

Căile lui Dumnezeu


„Cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre.” Isaia 55.9

   Brasit avea șaptesprezece ani și avea o problemă care nu-l lăsa în pace. El și tatăl său ar fi dorit să meargă la o conferință creștină, care avea loc în Pakanampho, un oraș dintr-o provincie, situată departe. Fiind foarte săraci, nu aveau banii necesari pentru călătorie.
   Tatăl lui Brasit era pescar. Ei se rugau mereu lui Dumnezeu, ca El să facă să prindă mulți pești, ca apoi din câștig să-și poată plăti costurile de călătorie.
   Dar nu prindeau pești! Bărbații prindeau chiar mai puțin decât în mod obișnuit. Brasit a fost așa de sigur că Dumnezeu va trimite direct în plasele lor peștii pe care îi doreau atât de mult. Dezamăgirea lui a fost mare. Cu siguranță, și dorința lui Dumnezeu era ca ei să meargă la asemenea strângeri, ca ei să învețe mai multe despre El! De asemenea, El știa bine cât de săraci erau ei și că fără un pescuit bun nu vor putea călători la acea conferință. Dumnezeu avea puterea să le dea peștii de care aveau nevoie. Nu a ascultat Dumnezeu rugăciunea lor? Astfel de gânduri umpleau inima băiatului și la final l-au făcut să fie foarte deznădăjduit.
   În aceeași localitate locuia un creștin care de asemenea dorea să meargă împreună cu familia lui la conferință. Dar din anumite motive urgente, au fost nevoiți să renunțe la călătorie. Creștinul și-a adus aminte de sărmanii pescari, a căror intenție o știa. Se întrebase de multe ori cum vor putea merge pescarul și fiul la conferință. A plecat imediat la familia de pescari și le-a dăruit banii de călătorie necesari. Cât de mulțumitori erau acum cu toții! Dumnezeu a ascultat rugăciunea lor – într-adevăr, într-un alt mod decât s-au gândit ei.

   Noi nu putem să punem înaintea lui Dumnezeu planurile făcute și apoi să așteptăm, ca El să le realizeze. Dar putem să-I spunem plini de încredere totul, iar El va răspunde cu siguranță în modul Său și la timpul Său.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu