joi

O dovadă potrivită


   Zalim, un tânăr indian, L-a primit în inima sa pe Domnul Isus. La puțin timp după acest eveniment, a pornit la drum cu un vapor pe fluviul Gange cu alți doi preoți hinduși mai în vârstă. Aceștia l-au atacat imediat datorită credinței sale:
   - Ce știi tu, un băiat prost, despre religia părinților tăi și despre creștinism? Ce ți-a venit să părăsești religia noastră?
   - Probabil, aveți dreptate că sunt un om prost. Dar faptul că am renunțat la idoli nu este o acțiune greșită din partea mea. Aveam acasă un zeu superb. Era frumos lucrat și a costat o mulțime de bani, deoarece l-am achiziționat de la un artist cunoscut. Am slujit zeului meu mulți ani, deși nu m-a binecuvântat niciodată. Acum vă întreb: dacă aș avea aici zeul meu, care era din piatră, și l-aș fi aruncat în fluviul Gange împreună cu cățelul de acolo, ce s-ar fi ales de ei?
   Preoții hinduși au tăcut și nu știau ce să răspundă. Alți călători, care au urmărit discuția, au răspuns:
   - Acel zeu de piatră s-ar fi aflat imediat pe fundul fluviului, iar câinele ar înota la mal.
   - Deci, câinele este mai mare decât zeul, a concluzionat Zalim, deoarece câinele se poate salva pe sine însuși, dar zeul nu. Așadar nu-mi cereți să slujesc unui zeu care este mai puțin valoros decât un câine. Nu, eu nu vreau să mai venerez o piatră, ci vreau să mă închin Celui care a creat întreaga lume. Eu mă închin Domnului Isus care a murit pentru mine și numai Lui vreau să-I slujesc.
   Este scris: „Să te închini Domnului, Dumnezeului tău, și numai Lui să-I slujești” (Luca 4.8).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu