sâmbătă

Le place animalelor să te joci cu ele?


   Da, le place, dacă stăpânii lor știu cum să le poarte de grijă. Dacă ai un pește și nu-ți amintești niciodată să-l hrănești, dacă lași apa în acvariu să se murdărească, crezi că peștișorul va dori să te joci cu el? Nu, nu va dori. Peștele are nevoie de puțină mâncare în mod regulat și are nevoie de aer pentru a respira. Dacă apa din acvariu nu este curată și proaspătă, peștii vor trebui să scoată capetele din apă, ca să respire puțin aer curat. Peștii cei mai fericiți înoată la fundul vasului.
   Puii de găină, de pisică, de câine sunt animale minunate să te joci cu ele. Dar sunt mulți băieți și multe fete care n-ar trebui să aibă animale. Deseori, când copiii capătă un animal, au foarte bine grijă de el timp de o săptămână. Apoi, cu timpul, încep să-l uite. Animalul tău are nevoie de îngrijire în fiecare zi, nu numai în prima săptămână. Cățelușii trebuie periați și curățiți. Trebuie hrăniți o dată pe zi și trebuie întotdeauna să aibă apă proaspătă de băut. Pisica nu trebuie să o cureți, pentru că ea se curăță singură. Dar trebuie să ții minte că trebuie să o hrănești.
   Dacă ai un pui de pisică sau de găină, nu te juca cu el prea mult. Puii de animale sunt frumoși să te uiți la ei, dar nu trebuie chinuiți. Cățelușilor le place să se joace cu tine, dar nu le place să fie tratați dur. Să nu rănești niciodată animalele lovindu-le cu pumnul sau cu piatra. Altfel ai un comportament rău.
   Chiar și copilul se cunoaște după faptele sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu