vineri

Dumnezeu vede totul


   Deși mama i-a interzis să folosească foarfeca bună, Lena a luat-o din sertar fără să o întrebe pe mama. Dorea să taie o foaie de hârtie. Deodată, Lena a observat că a tăiat în fața de masă. A pus repede foarfeca în sertar, a aruncat hârtia la coșul de gunoi, s-a retras în camera ei și s-a ascuns sub pătură. Când mama a observat tăietura în fața de masă, a căutat-o pe fiica ei. A venit la ea în cameră, a ridicat pătura de pe Lena și a întrebat-o: „Lena, ce-ai făcut?”
   Biblia relatează cum Adam și Eva, primii oameni, au încălcat porunca lui Dumnezeu. Ei au mâncat din rodul pomului cunoștinței binelui și răului. Imediat au știut că sunt vinovați înaintea lui Dumnezeu. Deoarece s-au temut de El, ei s-au ascuns. Dar Dumnezeu i-a găsit și l-a tras la răspundere mai întâi pe Adam. Apoi i s-a adresat femeii: „Ce ai făcut?” (Geneza 3.1-13).
   Și astăzi, mulți oameni se ascund de Dumnezeu. Unii încearcă să-L ocolească, tădăguindu-i existența. Alții se ascund în spatele toleranței omenești cu privire la rău și consideră că pot scăpa astfel de pedeapsă.
   Dar Dumnezeu ne vede întotdeauna. Lui nu-i scapă nimic. El cunoaște tot răul pe care îl fac oamenii și cândva îi va trage la răspundere pentru ceea ce au făcut. Nu vrem să ieșim din ascuzătoarea noastră, să recunoaștem înaintea Lui păcatele noastre și să primim harul Său?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu