marți

Cine este Dumnezeu și unde este El?


   Dumnezeu este Persoana care a făcut lumea și tot ce este în ea. Dumnezeu știe tot și vede tot. Dumnezeu poate face orice. Dumnezeu este sfânt. Aceasta înseamnă că Dumnezeu este perfect. Tot ce face El este bine. Dumnezeu nu poate face ceva rău. Tot ce spune Dumnezeu este adevărat. El nu poate spune o minciună.
   Când spunem că Dumnezeu este sfânt, înseamnă că Dumnezeu este diferit de oameni. Oamenii au fost făcuți, dar Dumnezeu a fost dintotdeauna. Dumnezeu nu trebuie să mănânce, cum faci tu. Tu ai muri dacă n-ai mânca. Tu trebuie să dormi în fiecare noapte, pentru că dacă nu dormi, nu mai crești și te vei îmbolnăvi.
   Dumnezeu este Tatăl tău. El ne-a făcut, El te iubește și vrea ca și tu să-L iubești. Dumnezeu are grijă de tine, așa cum are grijă un tată de copiii lui.
   Dumnezeu este pretutindeni. Dumnezeu poate fi oriunde în același timp. Dumnezeu locuiește în cer. Tronul Său este acolo. Dar Dumnezeu este și pe pământ. Nu este loc pe pământ unde să nu-L găsești pe Dumnezeu. Dumnezeu este în China și în Africa. El este în America și în Europa. Oriunde ai merge, Dumnezeu este acolo. Nu poți fugi de Dumnezeu.
   Dar tu nu vrei să fugi de Dumnezeu, nu-i așa? Dumnezeu este Prietenul tău. El te iubește și este foarte aproape de tine. Dacă Îl iubești pe Dumnezeu, El va locui în inima ta. Și dacă Dumnezeu este în inima ta, nu-ți va fi niciodată frică. Dar dacă inima îți este plină de gânduri rele, tu nu ești o locuință pentru Dumnezeu. Dumnezeu vrea întreaga ta inimă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu