joi

Dumnezeu are căile Sale


   Și în zilele noastre se poate vedea în micuțul sat Stambourne din Essex, Anglia, la marginea unui pârâu, o casă parohială înconjurată de un gard viu. Această casă parohială are o istorie deosebită. În jurul anului 1660, în această casă a locuit pastorul temător de Dumnezeu pe nume Henry Havers.
   La fel ca mulți alți frați de-ai săi de credință, într-o zi, pastorul a fost obligat să-și părăsească familia și casa. Dar datorită acestei situații, el nu s-a lăsat împiedicat să vorbească peste tot pe unde ajungea despre Evanghelia dragostei lui Dumnezeu și să le arate oamenilor necesitatea mântuirii lor.
   Această viață nestatornică, fără un domiciliu stabil, l-a expus pe bărbatul credincios la multe pericole, dar l-a făcut de asemenea să aibă de multe ori parte de salvarea minunată a Domnului său ceresc.
   Venise din nou în secret acasă pentru a-și vizita familia. Dimineața devreme, câțiva vecini au venit să-l avertizeze că este căutat de o grupă de soldați. Aceștia aflaseră probabil că era acasă și doreau să-l prindă. Pastorul știa că este în joc viața sa, dar n-a mai avut timp să pună șaua pe calul său și să fugă.
   A reușit însă să ajungă la timp într-o anexă mică, pentru a se ascunde acolo. Vechea încăpere servise mulți ani ca și brutărie. Când Havers a intrat acolo, privirea i-a căzut pe cuptorul mare și întunecos. Deși nu mai avea ușă, pastorul s-a strecurat în cuptor și a tăcut chitic.
   În timp ce asculta atent din ascunzătoarea sa și aștepta să vină soldații, un păianjen a început să-și țese plasa lui artistică la deschizătura cuptorului. Sărmanul fugar îl privea. I s-a tăiat respirația când a înțeles că Dumnezeu îi venise astfel în ajutor.
   Păianjenul tocmai țesuse primele fire peste intrarea cuptorului, când mai mulți persecutori au intrat în brutărie. S-au uitat scurt prin încăpere și au vrut să plece, pentru că n-au găsit nimic. Atunci, unul dintre ei a arătat spre cuptorul deschis. Oare n-ar trebui să-l verifice mai îndeaproape? Dar unul dintre ei a văzut plasa de păianjen și a spus: „Aici nu avem ce să căutăm, pentru că la intrarea cuptorului este o plasă de păianjen.”
   Puțin mai târziu, soldații au plecat. Pastorul Havers a fost salvat.

„Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie” (Psalmul 34.7).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu