luni

Dumnezeu vede totul


   Radu primise de la tatăl său doi peștișori aurii. Ce plăcere să stai în fața acvariului și să privești peștișorii! Acvariul era atât de curat și atât de transparent, încât se putea vedea foarte bine tot ce era în el. Într-o după-masă, Radu ședea împreună cu tatăl său în fața acvariului și admirau peștișorii. Tatăl i-a spus: „Copilul meu, tu poți vedea peștii, deoarece sticla este curată și transparentă. Ei nu se pot ascunde de tine. Tot așa, și în fața lui Dumnezeu: totul este transparent pe pământ. El vede, cunoaște și știe totul. Nimic nu-i rămâne ascuns. Cei mai mulți oameni nu se gândesc că în cer locuiește Unul, care îi cunoaște în întregime. Nu uita aceasta niciodată, copilul meu, și ferește-te de orice rău!”

   Nu ar trebui oare să luăm seama cu toții la acest sfat al tatălui? Dumnezeu, „care vede în ascuns”, cunoaște toate căile, gândurile și faptele fiecărui copil. Ceea ce se petrece în întuneric este descoperit în fața ochilor Săi. Odată va veni clipa, când oamenii vor fi judecați după ceea ce au făcut.
   Aparții, drag băiat, dragă fată, de cei care se tem de această judecată? Atunci, refugiază-te la Cel care vrea să devină Salvatorul tău!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu