vineri

Există diferiți dumnezei?


   Există un singur Dumnezeu adevărat. Este Dumnezeul care a făcut lumea și tot ce este în ea. Este Dumnezeul care a făcut totul, care este oriunde și poate vedea și auzi orice. Dar sunt mulți dumnezei care nu sunt adevărați. De când Dumnezeu a făcut lumea, oamenii au crezut în zei. Dacă ei nu-L cunoșteau pe Dumnezeul cel adevărat, și-au făcut zei din lemn, piatră sau aur. Unii și-au făcut zei ca oamenii. Alții și-au făcut zei să semene cu animale. Zeul egiptean semăna cu un vițel.
   Păpușile tale au ochi și urechi, dar nu văd și nu aud, nu-i așa? De asemenea nici zeii de piatră nu pot vedea sau auzi.
   Israeliții s-au întors deseori de la Dumnezeul adevărat și și-au făcut alți dumnezei. Odată și-au făcut un vițel de aur. Îți aduci aminte? Moise l-a făcut bucăți și l-a aruncat în apa de băut. Când trăia Ilie, israeliții se închinau lui Baal. Dar Baal nu i-a auzit când s-au rugat pentru foc. Când Ilie s-a rugat pentru foc Dumnezeului adevărat, focul a venit și le-a arătat israeliților răi că era o prostie să te rogi lui Baal. Ori de câte ori israeliții s-au rugat altor zei, Dumnezeu i-a pedepsit. Dar ei se pocăiau și se întorceau la Dumnezeu. După ce Dumnezeu i-a purtat prin pustie timp de mulți ani, ei nu L-au mai uitat.
   Chiar și astăzi sunt oameni care se închină la idoli. În unele țări, oamenii se roagă soarelui, lunii sau unor stele. Aceștia nu sunt dumnezei adevărați. Unii oameni se roagă lui Dumnezeu prin Maria, mama lui Isus. De asemenea se roagă lui Petru, Ioan și multor prieteni ai lui Isus. Este la fel de rău ca și cum te-ai ruga lui Baal. Maria nu-ți poate auzi rugăciunile tale mai mult decât Baal. Dumnezeu poate auzi și răspunde rugăciunilor tale. Chiar dacă nu te închini Mariei sau lui Baal sau la orice altceva, te poți închina la alți idoli. Dacă iubești banii mai mult ca pe Dumnezeu, atunci banii sunt dumnezeul tău. Trebuie să-L iubești pe Dumnezeu mai mult decât pe oricine sau orice pe pământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu