marți

Ce se întâmplă cu trupurile noastre când murim?

 

   Noi nu luăm trupurile noastre cu noi în cer când murim. Când murim, numai trupurile mor. Sufletele însă trăiesc. Ele se duc în cer spre a fi cu Isus. Nu știm încă ce vom face în cer fără trupuri. Dar știm că vom fi perfect fericiți, deoarece vom fi cu Isus. Și aceasta este tot ce ne trebuie pentru a fi pe deplin fericiți.

   Când sufletele se duc să trăiască cu Isus, trupurile rămân pe pământ. Când cineva este mort, trupul îi este pus într-un sicriu. Apoi toți prietenii se duc să vadă sicriul cu trupul. Este pentru ultima oară când îl mai pot vedea, până la sfârșitul lumii. După câteva zile, corpul mort trebuie îngropat. Chiar dacă am vrea, nu-l putem ține în casă, pentru că după ce sufletul s-a dus din corp, corpul se schimbă. Începe să se descompună. Nu ne place să vedem aceasta, așa că îngropăm trupul în mormânt.

   Corpul lui Isus a fost așezat într-o peșteră, dar El n-a rămas acolo. El a înviat în dimineața de Paști. Și pentru că Isus a înviat, nici trupurile noastre nu vor rămâne în mormânt. Chiar dacă vor sta acolo mult timp, până când se va alege praful din ele, într-o zi, când Isus va veni din nou, la sfârșitul lumii, El va învia trupurile noastre făcându-le nemuritoare și ele vor fi la fel ca trupul Său după înviere.

   Chiar dacă trupul unei persoane este ars în foc, sau înecat în lac, sau strivit de tren, Isus îl va învia din nou. Nu va fi atunci o zi glorioasă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu