luni

Prepelițele

 

„Domnul a făcut să sufle de peste mare un vânt, care a adus prepelițe și le-a răspândit peste tabără, cale cam de o zi într-o parte și cale cam de o zi de cealaltă parte în jurul taberei. Aveau o înălțime de aproape doi coți de la fața pământului. În tot timpul zilei aceleia și toată noaptea și toată ziua următoare, poporul s-a sculat și a strâns prepelițe; cel ce strânsese cel mai puțin avea zece omeri. Ei și le-au întins în jurul taberei.”

Numeri 11.31-32

 

   De două ori pe an prepelițele traversau pe ruta lor obișnuită de migrație zona prin care treceau israeliții cu Moise când au plecat din Egipt. Trebuie să fi fost un cârd imens de prepelițe pe care Dumnezeu l-a condus deasupra poporului. Păsările zburau la aproximativ 90 de cm deasupra pământului, așa încât israeliții trebuiau doar să se întindă după ele pentru a le prinde. Ei uscau carnea la soarele din pustie, conservând-o astfel.

   Prepelița are circa 18 cm lungime. Prin exploatarea pământului există tot mai puține buruieni și astfel tot mai puține prepelițe. Dar și vânătoarea acestor păsări a diminuat mult numărul lor. Doar în Egipt se vânau până în 1920 anual circa 2 milioane de prepelițe și se exportau. În țările mediteraneene și în Africa de Nord se mai găsesc aceste păsări și astăzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu