marți

Iona

 

   Probabil, fiecare dintre voi a citit sau a auzit istoria lui Iona. Acolo putem vedea cât de îndurător este Dumnezeu față de ai Săi care cred în El și față de oamenii necredincioși care nu se interesează de El sau nu întreabă de El.

   Iona nu a fost gata să îndeplinească sarcina pe care i-o dăduse Dumnezeu. Pur și simplu aceasta nu corespundea imaginațiilor sale. Astfel a mers pe propriul său drum. Dar Dumnezeu în îndurarea Sa l-a adus înapoi pe profetul Său și l-a făcut iarăși folositor.

   Și față de oamenii din Ninive, Dumnezeu a arătat îndurare. El a trebuit să constate în acest oraș mult rău, mult păcat. Prin profet, El i-a atenționat cu privire la judecata viitoare. Pentru că ei s-au întors de la calea lor rea, Dumnezeu S-a îndurat și nu i-a pedepsit.

   Da, așa este Dumnezeu! El vrea să-i ajute, să-i restabilească pe copiii Săi care au păcătuit și se află pe un drum greșit. El le arată oamenilor necredincioși că există o cale înapoi la El, că El poate să ierte păcate. – De aceea L-a trimis pe Fiul Său Isus Hristos pe acest pământ. El a murit pe crucea de la Golgota pentru vina altora. Pentru că El a purtat acolo judecata lui Dumnezeu, Dumnezeu poate arăta îndurare fiecărui om care se îndreaptă către El.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu