miercuri

Un Mântuitor viu

 

   O învățătoare de la școala duminicală, care făcea vizite la secția pediatrică a unui spital, a ajuns la patul unui băiețel care părea foarte trist. Ea îl cunoștea și l-a întrebat:

   - Cum îți merge, Paul?

   Micuțul pacient a privit cu teamă spre vizitatoare și a răspuns încet:

   - Mâine voi fi operat.

   - Am auzit deseori, a spus vizitatoarea, că zilele de dinainte de o operație și gândurile la ea sunt mult mai rele decât operația în sine. Vreau să-ți mai spun ceva: Dacă Îl cunoști pe Domnul Isus ca pe Mântuitorul tău care a murit pentru tine, atunci nu trebuie să te temi deloc, pentru că El este un Mântuitor viu. El trăiește în cer pentru tine și Îl poți ruga să te ajute să nu te temi și să treci cu bine peste operație. Și eu Îl voi ruga pentru tine.

   În timp ce vizitatoarea îi vorbea, fața lui Paul s-a luminat tot mai mult.

   - Știam că Mântuitorul a murit pentru mine, a spus el, dar nu știam că El și trăiește pentru mine. Mulțumesc mult, tanti, mulțumesc mult, că mi-ați spus aceasta! O să-L rog să mă ajute.

   După câteva zile, învățătoarea de la școala duminicală a mers din nou la spital. Imediat ce Paul a văzut-o, ochii lui au strălucit de bucurie. Ea l-a întrebat:

   - Ei bine, cum îți merge?

   Paul a răspuns imediat:

   - O, m-am rugat Mântuitorului și El m-a ajutat foarte bine! La sfârșitul săptămânii pot merge acasă!

   Vizitatoarea s-a bucurat cu micul ei prieten.

   - Și ce vei face când vei fi din nou acasă? a întrebat ea.

   - Cu siguranță, nu voi uita de Domnul Isus și de dragostea Lui cea mare. El este atât de bun și a făcut atât de mult pentru mine! Fața lui Paul strălucea de bucurie.

   Îl cunoști și tu pe Domnul Isus ca pe Mântuitorul tău viu? El, care a fost răstignit pe cruce și a murit pentru păcatele altora, șade acum la dreapta lui Dumnezeu, încununat cu onoare și glorie. La fel cum a fost odinioară aici pe pământ, El este și acum un Mântuitor plin de dragoste, care poate și vrea să-i binecuvânteze pe toți cei care vin la El.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu