marți

Competență

 

Rareș călătorește cu mașina sa – un autovehicul vechi de peste 15 ani. Este weekend și Rareș este bine dispus.

Dar ce se întâmplă? Motorul se îneacă... și mașina se oprește. Acum stă pe marginea drumului. El aprinde luminile de avertizare și instalează triunghiul de avertizare. Rareș încearcă să pornească motorul. O dată, de două ori, de trei ori... Nicio șansă! „Ciudat”, se gândește Rareș, „rezervorul este aproape plin!” Încearcă din nou! Din nou, fără succes! „Am nevoie de ajutor”, își dă seama Rareș, pentru că nu se pricepe deloc la mașini. În timp ce caută în bord cartea de utilizare, un vehicul de teren se oprește brusc lângă el. Un domn mai în vârstă, îmbrăcat într-un costum cu dungi, vine imediat la Rareș.

- Pot să vă ajut cu ceva?, întreabă el. Rareș răspunde nedumerit:

- Da, cu plăcere, și deschide capota. Motorul nu mai pornește, îi explică el domnului.

- Să mă uit, răspunde bărbatul.

După câteva minute, Rareș trebuie să încerce să pornească. Și? Motorul pornește imediat!

- Ei bine, cum de ați știut atât de exact unde se află defectul?, întreabă Rareș, uimit.

- Cunosc exact motorul. Eu însumi am conceput această serie în urmă cu aproape 20 de ani!, răspunde prietenosul domn și își ia repede rămas bun.

- Mulțumesc foarte mult, mai poate striga după el Rareș. Apoi mașina pleacă în trombă.

„Acesta este cel mai bun ajutor - constructorul însuși”, își zice Rareș. Nu numai pentru mașină. Cu atât mai mult pentru viață. Dumnezeu, Creatorul, știe cel mai bine unde se află greșelile în mine și în tine. El este cel mai bun ajutor! Garantat și gratuit! Chiar și acum! Dumnezeu te poate ajuta în crizele de viață. – Citește Biblia și vorbește cu El în rugăciune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu