miercuri

De care voce asculți?

 

   Daniel, un tânăr italian, călătorea pe un drum cu căruța sa trasă de măgari. Deodată, a răsunat din lateral un strigăt puternic: "Ho!"
   Catârii care trăgeau căruța s-au oprit pe loc. Daniel s-a uitat în jur pentru a vedea cine strigase. A văzut un bărbat care stătea pe trotuar și râdea. Omul voia să facă o glumă.
   Atunci, Daniel s-a chinuit să-și pună din nou în mișcare căruța. Oricât de multe ori a strigat: "Hai, înainte!", catârii nu se mișcau. Doar când a pocnit din bici, au luat-o din loc.
   Dintr-o dată a răsunat din nou comanda: "Ho!" și din nou catârii s-au oprit. Daniel s-a enervat foarte tare din cauza acestei glume proaste. Când, în sfârșit, și-a pus animalele din nou în mișcare, a auzit pentru a treia oară comanda "Ho!".
   Între timp, o mulțime mare de oameni se adunase și râdea de catârii încăpățânați ai lui Daniel.
   Ei bine, catârii preferau să asculte de vocea care le ajungea la urechi "din lateral" decât de vocea lui Daniel.
   Daniel și-a condus catârii cu multă energie și a încercat să se îndepărteze de acel loc cât mai repede posibil.
 
   Biblia ne avertizează în Psalmul 32.9: "Nu fiți ca un cal sau ca un catâr fără pricepere, pe care-l strunești cu un frâu și o zăbală cu care-l legi ca să nu se apropie de tine".
   Câți oameni, tineri și bătrâni, au o fire rebelă precum catârii lui Daniel! Ei preferă să meargă pe drumul lor decât să asculte de vocea lui Dumnezeu.
   Catârii lui Daniel au ascultat de vocea greșită. Două voci ajung astăzi la urechile tale. De care dintre ele asculți?
   Una dintre voci este cea a Domnului Isus. El îți cere să vii la El și să accepți de la El iertarea, mântuirea și viața veșnică.
   A doua voce îți spune: "Poți continua pe calea păcatului". Această a doua voce are doar promisiuni goale care nu-ți pot face inima fericită. Este vocea lui satan, care vrea să te atragă spre pierzare veșnică. De aceea, nu fi ca un catâr, ci ascultă de vocea Păstorului cel Bun. Merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu