joi

La plimbare cu Frosty și Fluffy

 

   Soarele strălucește cu putere peste orizontul estic și aruncă o lumină strălucitoare pe apă. Marea este extraordinar de calmă, abia dacă se observă unduiri de valuri mici. Ne aflăm în nordul extrem al Canadei, la marginea nordică a Golfului Hudson, un golf imens cu acces la Oceanul Atlantic.

   Maiestuoasă, lentă, înfricoșătoare, o balenă puternică de Groenlanda străbate apa. Corpul și capul ei mare sunt acoperite de cicatrici și zgârieturi. Este o balenă bătrână. Puii îi spun respectuos unchiul Malte. Celelalte animale o urmează de la distanță.

   În prezent, în grup se află două balene tinere. Fluffy și Frosty au aproximativ aceeași vârstă, dar Frosty este puțin mai mare și mai puternică. Și, mai ales, mai aventuroasă. Fluffy rămâne întotdeauna un pic în spatele lui Frosty. Amândouă balenele tinere sunt deja atât de independente, încât uneori pleacă singure în explorări.

   Unchiul Malte înoată mai departe, spre nord. Cele două balene tinere sunt entuziasmate: este atât de distractiv să se scufunde sub gheață și să vâneze crustaceele și animalele mici cu care se hrănește o balenă de Groenlanda.

   Frosty și Fluffy ies la suprafața și apoi se scufundă din nou sub gheață. Uau, cum strălucește și scânteiază totul! Soarele strălucește prin stratul de gheață, iar lumina se refractă în modele mereu schimbătoare. Și câți peștișori sunt aici!

   Frosty și Fluffy se aventurează din ce în ce mai mult sub gheață. Este timpul să iasă la suprafață. Frosty își înfige capul sub stratul de gheață și se așteaptă ca acesta să se spargă deasupra lui. Dar nu se întâmplă nimic. Gheața este mult prea groasă! Acum, Fluffy face și ea o încercare. Pornește în fugă și își izbește craniul gros de gheață. În zadar! Cele două animale tinere intră în panică. Încearcă mereu și mereu să ajungă la suprafață. Forța lor scade și rămân fără aer.

   Cele două balene tinere își ridică privirea plină de tristețe. Soarele strălucește atât de aproape prin gheață, promițând viață, lumină și aer! Dar totuși nu este la îndemâna lor. Obosite și resemnate, cele două balene plutesc în derivă în jos. De ce s-au aventurat atât de departe sub gheață? Atât de departe de grup? Acum este prea TÂRZIU!

   Dar, deodată, o umbră mare, aproape neagră, apare lângă ei: unchiul Malte. Cu craniul său bătrân, dur ca piatra, bătrâna balenă sparge gheața din prima încercare. Apoi împinge cu grijă la suprafață pe cei doi pui de balenă morți de oboseală.

   Fluffy și Frosty își închid ochii când strălucește soarele peste ei. Sunt salvați, în ultima clipă, salvați împotriva tuturor așteptărilor de la moarte sub gheața eternă!

   Balenele tinere inspiră adânc aerul dătător de viață. Unchiul Malte le acordă puțin timp de odihnă. Apoi le face o cale de ieșire din capcana de gheață în care era aproape să piară.

 

   Există o astfel de capcană de gheață în viața ta? Poate o prietenie care te separă de viața reală? Privești cu dor spre lumină, dar viața ta este în întuneric? Vrei ceea ce este bun și frumos, dar ești bântuit de ceea ce este întunecat și rău? Invidie, gelozie, resentimente, ceartă, vanitate și nu poți lupta cu ele. O adâncă deprimare te cuprinde.

   Dumnezeu vrea să-ți dăruiască viața, o viață în libertate și în lumină. Dar mai întâi trebuie să străpungi stratul gros de gheață, stratul de gheață din inima ta, care prin natura sa nu vrea să știe nimic despre Dumnezeu, ci vrea să-și facă propria sa voie și să te ducă la ruină.

   Dumnezeu poate sparge această gheață, pentru că Fiul Său, Isus Hristos, a murit pe cruce pentru păcatele noastre. Mărturisește-i ce nu merge bine în viața ta și ce îți întunecă inima. El te va ierta cu bucurie și îți va da o viață nouă, veșnică: viață în lumină și aer de respirat!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu