miercuri

Frânele defecte

 
   Cu mult timp în urmă, într-un ziar german a apărut următoarea știre sub titlul "Camion german retras din circulație la granița dintre Austria și RFG":
   "Camionul s-a apropiat de graniță cu o viteză foarte mică. Ofițerul vamal i-a făcut semn șoferului să oprească. Brusc, copilotul a sărit din cabină și a aruncat un bloc de frână în fața roții din dreapta față pentru a opri camionul.
   Ofițerii vamali au fost atât de șocați, încât au cerut șoferului să tragă pe dreapta. Apoi au examinat camionul. Spre marea uimire a ofițerilor vamali, cablul principal de frână al camionului era rupt.
   Șoferii ar fi vrut să conducă acest camion până în Schleswig-Holstein. Acest lucru nu s-a întâmplat însă."
   Nu a fost acțiunea șoferilor foarte, foarte nechibzuită? Aceștia s-au pus pe ei înșiși și pe alții în mare pericol. Ce s-ar fi putut întâmpla!
 
   Nu sunt mulți oameni ca acești șoferi de camion? Mulți au o mărturisire creștină superficială și trăiesc fără nicio grijă. Încă mai vor să realizeze multe, încă mai vor "să conducă foarte departe" și nici măcar nu-și dau seama că "frânele sunt defecte". Iar dacă frânele nu funcționează, călătoria este asociată cu cel mai mare risc posibil. Dezastrul este inevitabil!
   De foarte multe ori, Domnul Isus trebuie "să scoată din circulație" astfel de persoane, adică prin boală sau alte împrejurări să le facă să se gândească la viața lor. Cât de bine este atunci când unor astfel de oameni li se schimbă "frânele" în această perioadă de încercare.
   "Isus i-a zis: Adevărat, adevărat îți spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu" (Ioan 3.3).
   Dragă prietene, a devenit totul nou și pentru tine?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu