vineri

Unde să ne odihnim



   „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.“ (Matei 11.28)

   Lumea nu este la fel. Pentru unii dintre voi, este acum timp de joacă și de vacanță, iar pentru alții de muncă. Aceia dintre voi care trăiți la țară, trebuie să munciți cu părinții voștri sub arșița soarelui. Cei de la orașe aveți mai mult timp și unii dintre voi vă duceți cu părinții voștri la munte sau la mare, pentru a vă petrece acolo vacanțele.
   Dar să știți un lucru: și joaca obosește, iar omul se satură chiar și de vacanță, după cum se satură de muncă, de multe ori.

   Ce este atunci de făcut?

   Pentru a primi fericirea și odihna pentru sufletele noastre, trebuie să ne ducem la Domnul Isus. Ce plină de învățăminte este istorioara din Luca 10.38-42! Citiți acolo despre două surori, Marta și Maria. Una dintre ele, Maria, s-a așezat la picioarele Domnului și sorbea învățătura și cuvintele pe care le rostea El. Cealaltă, Marta, împărțită cu multă treabă, nu a găsit timp să asculte cuvintele Domnului. Ba mai mult, s-a dus la Domnul Isus și a cerut ca s-o mustre pe Maria, pentru că nu făcea nimic. Oare Maria nu făcea nimic? Oare a auzi pe Domnul Isus, a-ți odihni sufletul la picioarele Lui înseamnă nimic? „Marto, Marto“, i-a răspuns Domnul, „pentru multe lucruri te îngrijorezi și te frămânți tu, dar un singur lucru trebuie.“

   Ascultă, scumpul nostru copil! Un singur lucru trebuie. Fă și tu ca Maria: așează-te la picioarele Domnului și alege partea cea bună! ALEGE PE DOMNUL ISUS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu