joi

O călătorie cu barca




   Ionuț avea o mamă credincioasă, care se ruga zilnic pentru el și se străduia să-i arate calea spre Domnul Isus.
   Din păcate, Ionuț nu ținea seama de cuvintele mamei. Doar rareori mergea la strângerile laolaltă ale credincioșilor, ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu. Mai degrabă își petrecea timpul său liber cu prietenii necredincioși. Și duminicile își căuta distracțiile sale.
   Unul dintre prieteni avea o barcă. Băieții mergeau deseori și cu plăcere cu barca pe râul din apropiere. O călătorie cu barca într-o anumită duminică nu a rămas fără urmări pentru Ionuț.
   Nici unul dintre băieți nu a știut ulterior să spună cum s-a petrecut nenorocirea. Într-o fracțiune de secundă, barca a fost întoarsă și răsturnată. Toți au ajuns în apă. Și Ionuț! Dar el nu știa să înoate!
   În grabă mare, prietenii au înotat spre țărm. Iar Ionuț? Când a fost dat dispărut, unul dintre ei a sărit imediat în apă. A înotat cu mare grabă spre locul accidentului. Numai cu mari eforturi a putut să-l aducă pe Ionuț la mal.
   Încercările de reanimare au avut succes. Dar Ionuț a rămas inconștient. A fost dus imediat la spital. Câteva zile a plutit între viață și moarte.
   Mama lui a stat zilnic lângă patul său de boală. Când era singură cu fiul ei în salon, îngenunchea în fața patului și se ruga cu voce tare pentru salvarea copilului ei.
   După câteva zile, Ionuț a deschis în sfârșit ochii și a șoptit cu voce slabă: „Mamă, sunt salvat.”
   Mama a crezut mai întâi că Ionuț vorbea despre salvarea de la înec. Dar ziua următoare, Ionuț a relatat detaliat: „Când barca noastră a fost întoarsă, m-a străfulgerat gândul: Pierdut pentru veșnicie! În inima mea strigam: O, Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul! Deodată a dispărut toată teama. Mai mult nu știu ce s-a întâmplat.”
   După o scurtă pauză, Ionuț continuă: „Mamă, când te-am auzit rugându-te, m-am trezit. Acum totul este bine.”
   Ionuț s-a însănătoșit deplin. Apoi a dovedit că întoarcerea sa la Dumnezeu a fost sinceră. S-a despărțit de prietenii necredincioși și L-a urmat cu mare hotărâre pe Domnul Isus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu